
Υλικά (για 4 άτομα):
• 1 μπαγκέτα (ή ψωμί της επιλογής σου)
• 3 ώριμες ντομάτες
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
• 8-10 φύλλα φρέσκου βασιλικού
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• Μια πρέζα ρίγανη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία ψωμιού:
Κόψε τη μπαγκέτα σε φέτες (πάχους περίπου 1-2 εκ.) και τοποθέτησέ τις σε ταψί. Ψήσε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 5-7 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανές.
2. Προετοιμασία ντομάτας:
Κόψε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους και βάλ’ τες σε ένα μπολ. Πρόσθεσε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και τη ρίγανη (αν τη χρησιμοποιείς). Ανακάτεψε καλά.
3. Ετοιμασία σκόρδου:
Τρίψε τη μία πλευρά από κάθε φέτα ψωμιού με μια σκελίδα σκόρδο για άρωμα.
4. Συναρμολόγηση μπρουσκετών:
Βάλε μια κουταλιά από το μείγμα ντομάτας πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού. Πρόσθεσε ένα φύλλο βασιλικού από πάνω (ή κόψε τα φύλλα σε λεπτές λωρίδες για πιο εύκολο σερβίρισμα).
5. Σερβίρισμα:
Σέρβιρε αμέσως για να είναι οι μπρουσκέτες τραγανές!
Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή μοτσαρέλα για έξτρα νοστιμιά.
Καλή απόλαυση!

0 Σχόλια