Advertisement

Main Ad

Σούπα βελουτέ μπρόκολου

Περιγραφή φωτογραφίας

Υλικά


1 μεγάλο μπρόκολο (περίπου 500 γρ.), κομμένο σε φουντίτσες

1 πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους

1 καρότο, κομμένο σε φέτες

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

3-4 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών ή νερό

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι γάλα ή κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση


1. Προετοιμασία λαχανικών


1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα.


2. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.


3. Προσθέστε την πατάτα και το καρότο και σοτάρετε για 2-3 λεπτά.


2. Μαγείρεμα μπρόκολου


1. Προσθέστε το μπρόκολο και τον ζωμό λαχανικών ή το νερό.


2. Σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.


3. Πολτοποίηση


1. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει ελαφρώς.


2. Με τη βοήθεια ενός μπλέντερ χειρός (ή μεταφέροντας σε κανονικό μπλέντερ), πολτοποιήστε τη σούπα μέχρι να γίνει βελούδινη.


4. Προσθήκη γάλακτος/κρέμας (προαιρετικά)


1. Επιστρέψτε τη σούπα στην κατσαρόλα.


2. Προσθέστε το γάλα ή την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά.


3. Ζεστάνετε για 2-3 λεπτά, χωρίς να βράσει.


Σερβίρισμα


Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, γαρνίροντας με λίγο ελαιόλαδο ή καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, αν θέλετε.


Συνοδεύστε με φρέσκο ψωμί ή κρουτόν.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια