Advertisement

Main Ad

Συνταγή για ζεστή σοκολάτα με μπαχαρικά!

Περιγραφή φωτογραφίας


Υλικά:

500 ml γάλα (κατά προτίμηση πλήρες ή φυτικό, π.χ., αμυγδάλου)

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)

2 κ.γ. κακάο χωρίς ζάχαρη

1-2 κ.σ. μέλι ή ζάχαρη (προαιρετικά, ανάλογα με τη γεύση)

1 ξυλάκι κανέλας

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο (τριμμένο)

1/2 κ.γ. τζίντζερ (σε σκόνη)

1 πρέζα πιπέρι καγιέν (προαιρετικά για πικάντικη νότα)

1/4 κ.γ. κάρδαμο (σε σκόνη, προαιρετικά)

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας


Εκτέλεση:


1. Σε μια κατσαρόλα, ζέστανε το γάλα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας το ξυλάκι κανέλας. Άφησέ το να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά ώστε να αρωματιστεί.


2. Πρόσθεσε το κακάο, τη σοκολάτα κουβερτούρα και ανακάτεψε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.


3. Ρίξε το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ, το πιπέρι καγιέν και το κάρδαμο. Ανακάτεψε καλά.


4. Μόλις η σοκολάτα γίνει απαλή και ομοιόμορφη, πρόσθεσε το μέλι ή τη ζάχαρη και τη βανίλια.


5. Σέρβιρε σε κούπες, αφαιρώντας το ξυλάκι κανέλας, και αν θέλεις, γάρνιρε με λίγη τριμμένη σοκολάτα ή σαντιγί.


Συμβουλή:


Για επιπλέον άρωμα, μπορείς να προσθέσεις λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή λίγες σταγόνες από λικέρ (π.χ., Grand Marnier ή amaretto).



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια