
Υλικά:
• 500 ml γάλα (κατά προτίμηση πλήρες ή φυτικό, π.χ., αμυγδάλου)
• 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
• 2 κ.γ. κακάο χωρίς ζάχαρη
• 1-2 κ.σ. μέλι ή ζάχαρη (προαιρετικά, ανάλογα με τη γεύση)
• 1 ξυλάκι κανέλας
• 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο (τριμμένο)
• 1/2 κ.γ. τζίντζερ (σε σκόνη)
• 1 πρέζα πιπέρι καγιέν (προαιρετικά για πικάντικη νότα)
• 1/4 κ.γ. κάρδαμο (σε σκόνη, προαιρετικά)
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα, ζέστανε το γάλα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας το ξυλάκι κανέλας. Άφησέ το να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά ώστε να αρωματιστεί.
2. Πρόσθεσε το κακάο, τη σοκολάτα κουβερτούρα και ανακάτεψε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
3. Ρίξε το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ, το πιπέρι καγιέν και το κάρδαμο. Ανακάτεψε καλά.
4. Μόλις η σοκολάτα γίνει απαλή και ομοιόμορφη, πρόσθεσε το μέλι ή τη ζάχαρη και τη βανίλια.
5. Σέρβιρε σε κούπες, αφαιρώντας το ξυλάκι κανέλας, και αν θέλεις, γάρνιρε με λίγη τριμμένη σοκολάτα ή σαντιγί.
Συμβουλή:
Για επιπλέον άρωμα, μπορείς να προσθέσεις λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή λίγες σταγόνες από λικέρ (π.χ., Grand Marnier ή amaretto).
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια