Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Πασχαλινά Κουλουράκια Χωρίς Ζάχαρη

Περιγραφή φωτογραφίας


 Αυτά τα κουλουράκια είναι ιδανικά για όσους αποφεύγουν τη ζάχαρη, αλλά δεν θέλουν να στερηθούν τη γεύση και το άρωμα των παραδοσιακών πασχαλινών γλυκών!


Υλικά:

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. σόδα μαγειρική

2 βανιλίνες

1 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

120 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

120 ml ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο

100 γρ. μέλι ή σιρόπι αγαύης

1 αυγό (ή 1 κ.σ. λιναρόσπορο ανακατεμένο με 3 κ.σ. νερό για vegan εκδοχή)

1 κρόκο αυγού (για το άλειμμα)


Εκτέλεση:

1. Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά: Σε ένα μπολ, χτυπάμε το αυγό (αν χρησιμοποιούμε), το μέλι, το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού.

2. Ενώνουμε τα στερεά υλικά: Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τις βανιλίνες και την κανέλα.

3. Φτιάχνουμε τη ζύμη: Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα των στερεών υλικών στα υγρά, ζυμώνοντας ελαφρά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

4. Πλάθουμε τα κουλουράκια: Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε σε πλεξούδες, σαλιγκαράκια ή μπαστουνάκια.

5. Άλειμμα: Αλείφουμε τα κουλουράκια με τον κρόκο αυγού αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό.

6. Ψήσιμο: Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.


Extra Tips:

Αν θέλετε πιο γλυκιά γεύση, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κ.σ. επιπλέον μέλι.

Για πιο τραγανή υφή, αφήστε τα κουλουράκια να κρυώσουν καλά πριν τα αποθηκεύσετε.

Μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένο αμύγδαλο ή σουσάμι για επιπλέον γεύση.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια