Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Τηγανίτες Μήλου!

Περιγραφή φωτογραφίας

Υλικά (για 4 μερίδες):


Για το μείγμα:


2 μεγάλα μήλα (καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη)

2 αυγά

1/2 φλιτζάνι γάλα (ή φυτικό γάλα)

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. κανέλα

1 πρέζα αλάτι

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)


Για το τηγάνισμα:


Λίγο βούτυρο ή φυτικό λάδι


Για το σερβίρισμα:


Ζάχαρη άχνη, μέλι ή σιρόπι σφενδάμου

Καρύδια ή αμύγδαλα (προαιρετικά)


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία του μείγματος:


1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε τα αυγά με το γάλα και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.


2. Πρόσθεσε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι. Ανακάτεψε μέχρι να δημιουργηθεί ένας λείος χυλός.


3. Πρόσθεσε τα τριμμένα μήλα στο μείγμα και ανακάτεψε καλά.


2. Τηγάνισμα:


1. Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε λίγο βούτυρο ή λάδι.


2. Ρίξε μια κουταλιά από το μείγμα στο τηγάνι για κάθε τηγανίτα.


3. Τηγάνισε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.


3. Σερβίρισμα:


1. Βάλε τις τηγανίτες σε πιάτο και πασπάλισε με ζάχαρη άχνη ή ρίξε μέλι ή σιρόπι σφενδάμου από πάνω.


2. Αν θέλεις, πρόσθεσε ψιλοκομμένα καρύδια, αμύγδαλα ή λίγο ξύσμα λεμονιού για επιπλέον γεύση.


Tips:


Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ξινόμηλα για πιο έντονη γεύση ή γλυκά μήλα για πιο ήπια γεύση.


Αν θέλεις πιο αφράτες τηγανίτες, πρόσθεσε λίγο επιπλέον μπέικιν πάουντερ.


Για υγιεινή εκδοχή, αντικατάστησε τη ζάχαρη με μέλι και χρησιμοποίησε αλεύρι ολικής άλεσης.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια