
Υλικά:
• 1 κιλό φλούδες περγαμόντου (περίπου 5-6 περγαμόντα)
• 1 κιλό ζάχαρη
• 4 φλιτζάνια νερό
• Χυμός από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία Φλούδας:
• Πλύνετε τα περγαμόντα καλά και ξύστε ελαφρά το εξωτερικό τους με λεπτό τρίφτη για να αφαιρέσετε την πικράδα από τη φλούδα.
• Κόψτε τα περγαμόντα σε τέταρτα και αφαιρέστε τη σάρκα (κρατήστε μόνο τη φλούδα).
• Τυλίξτε τις φλούδες σε ρολάκια και στερεώστε τις με οδοντογλυφίδες ή κλωστή.
2. Βράσιμο για Αφαίρεση Πικράδας:
• Βράστε τις φλούδες σε άφθονο νερό για 5-7 λεπτά.
• Στραγγίξτε και επαναλάβετε τη διαδικασία δύο φορές ακόμα, αλλάζοντας το νερό κάθε φορά.
• Στραγγίξτε καλά τις φλούδες.
3. Σιρόπι:
• Σε μια κατσαρόλα, βράστε το νερό με τη ζάχαρη για 5-10 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί ένα ελαφρύ σιρόπι.
• Προσθέστε τις φλούδες περγαμόντου και σιγοβράστε για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
4. Τελική Προσθήκη:
• Λίγο πριν το τέλος, προσθέστε τον χυμό λεμονιού για να μην κρυσταλλώσει το σιρόπι.
• Αφήστε το γλυκό να κρυώσει καλά.
5. Αποθήκευση:
• Βάλτε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και φυλάξτε το σε δροσερό μέρος.
Συμβουλή:
Το περγαμόντο συνοδεύεται υπέροχα με γιαούρτι ή παγωτό!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια