Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Γλυκό του Κουταλιού Περγαμόντο

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά:

1 κιλό φλούδες περγαμόντου (περίπου 5-6 περγαμόντα)

1 κιλό ζάχαρη

4 φλιτζάνια νερό

Χυμός από 1 λεμόνι


Εκτέλεση:

1. Προετοιμασία Φλούδας:

Πλύνετε τα περγαμόντα καλά και ξύστε ελαφρά το εξωτερικό τους με λεπτό τρίφτη για να αφαιρέσετε την πικράδα από τη φλούδα.

Κόψτε τα περγαμόντα σε τέταρτα και αφαιρέστε τη σάρκα (κρατήστε μόνο τη φλούδα).

Τυλίξτε τις φλούδες σε ρολάκια και στερεώστε τις με οδοντογλυφίδες ή κλωστή.

2. Βράσιμο για Αφαίρεση Πικράδας:

Βράστε τις φλούδες σε άφθονο νερό για 5-7 λεπτά.

Στραγγίξτε και επαναλάβετε τη διαδικασία δύο φορές ακόμα, αλλάζοντας το νερό κάθε φορά.

Στραγγίξτε καλά τις φλούδες.

3. Σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα, βράστε το νερό με τη ζάχαρη για 5-10 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί ένα ελαφρύ σιρόπι.

Προσθέστε τις φλούδες περγαμόντου και σιγοβράστε για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.

4. Τελική Προσθήκη:

Λίγο πριν το τέλος, προσθέστε τον χυμό λεμονιού για να μην κρυσταλλώσει το σιρόπι.

Αφήστε το γλυκό να κρυώσει καλά.

5. Αποθήκευση:

Βάλτε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και φυλάξτε το σε δροσερό μέρος.


Συμβουλή:


Το περγαμόντο συνοδεύεται υπέροχα με γιαούρτι ή παγωτό!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια