Advertisement

Main Ad

Συνταγή για κουνουπίδι γιαχνί

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά:

1 μέτριο κουνουπίδι (περίπου 1 κιλό), χωρισμένο σε μπουκετάκια

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2-3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες (ή 1 κουτί ντοματάκι κονκασέ)

1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί (προαιρετικά)

2 πατάτες, κομμένες σε κύβους (προαιρετικά)

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

1/2 κουταλάκι ζάχαρη

1 δαφνόφυλλο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1/2 φλιτζάνι μαϊντανός, ψιλοκομμένος


Εκτέλεση:


1. Σοτάρισμα λαχανικών:


Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό.


2. Προσθήκη κουνουπιδιού και πατάτας:


Ρίξτε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού και τις πατάτες (αν χρησιμοποιείτε) και σοτάρετε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας απαλά.


3. Σβήσιμο με κρασί:


Σβήστε με το λευκό κρασί και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά.


4. Προσθήκη ντομάτας:


Προσθέστε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.


5. Μαγείρεμα:


Προσθέστε λίγο ζεστό νερό, αρκετό ώστε να καλυφθούν τα λαχανικά. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν το κουνουπίδι και οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα.


6. Τελικές πινελιές:


Λίγο πριν το τέλος, προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατέψτε.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!



Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια