Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Λαβράκι στο Φούρνο με Πατάτες και Λαχανικά


 Υλικά (για 4 μερίδες):

4 φιλέτα λαβρακιού (ή 2 ολόκληρα ψάρια, καθαρισμένα και χωρίς λέπια)

4 μέτριες πατάτες (κομμένες σε φέτες)

2 καρότα (κομμένα σε ροδέλες)

1 κολοκύθι (κομμένο σε φέτες)

1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε λωρίδες)

1 κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)

3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

1 λεμόνι (χυμός και φέτες)

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ρίγανη

Αλάτι και πιπέρι

Μερικά κλαδάκια φρέσκου θυμαριού ή δυόσμου (προαιρετικά)


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία των υλικών:


1. Αν χρησιμοποιείτε ολόκληρα ψάρια, καθαρίστε τα καλά και κάντε μικρές χαρακιές στην επιφάνεια του ψαριού για να μαρινάρεται καλύτερα. Αν χρησιμοποιείτε φιλέτα, απλά πλύνετε τα καλά.


2. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C (ή 160°C με αέρα).


3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τις φέτες πατάτας, τα καρότα, το κολοκύθι, την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε καλά.


2. Ψήσιμο των λαχανικών:


1. Τοποθετήστε τα λαχανικά σε ένα ταψί, στρώνοντάς τα ομοιόμορφα. Ψήστε τα στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.


3. Προετοιμασία του ψαριού:


1. Ρίξτε λίγο αλάτι, πιπέρι και τον χυμό από το λεμόνι πάνω από το λαβράκι. Τοποθετήστε μερικές φέτες λεμονιού πάνω από τα φιλέτα ή τα ολόκληρα ψάρια.


2. Αν θέλετε, προσθέστε λίγα κλαδάκια φρέσκου θυμαριού ή δυόσμου μέσα στο ψάρι ή στο ταψί για επιπλέον άρωμα.


4. Ψήσιμο του λαβρακιού:


1. Βγάλτε το ταψί με τα λαχανικά από τον φούρνο και τοποθετήστε τα φιλέτα ή τα ολόκληρα ψάρια πάνω από τα λαχανικά.


2. Ψήστε το ψάρι για περίπου 20-25 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού ή των φιλέτων), μέχρι να ψηθεί καλά και να γίνει τρυφερό. Αν χρησιμοποιείτε ολόκληρα ψάρια, μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνος.


5. Σερβίρισμα:


1. Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν σερβίρετε.


2. Σερβίρετε το λαβράκι με τα ψητά λαχανικά και τις πατάτες.


Tips:

Αν θέλεις πιο έντονη γεύση, μπορείς να προσθέσεις και λίγη μουστάρδα ή σάλτσα σόγιας πάνω από το ψάρι πριν το ψήσιμο.


Αντί για λαβράκι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλο ψάρι της αρεσκείας σου, όπως σφυρίδα ή τσιπούρα.


Μπορείς να προσθέσεις και λίγες ελιές ή κάπαρη για επιπλέον γεύση.


Καλή απόλαυση!


Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια