
Υλικά
• 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι), κομμένο σε λεπτές φέτες
• 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• Χυμό από 1 λεμόνι
• 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
• 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
• 1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή (προαιρετικά)
• 1 κ.γ. ρίγανη
• 1/2 κ.γ. κύμινο
• 1/2 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη (προαιρετικά)
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
1. Μαρινάδα
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, την πάπρικα, τη ρίγανη, το κύμινο, το κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι.
2. Μαρινάρισμα Κοτόπουλου
Προσθέστε τις λεπτές φέτες κοτόπουλου στη μαρινάδα και ανακατέψτε ώστε να καλυφθούν καλά. Σκεπάστε το μπολ και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (ιδανικά όλη νύχτα).
3. Ετοιμασία για Ψήσιμο
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Στρώστε μια λαδόκολλα σε ταψί και τοποθετήστε τις φέτες κοτόπουλου σε μία στρώση. Αν θέλετε, προσθέστε από πάνω τις φέτες κρεμμυδιού.
4. Ψήσιμο
Ψήστε για 20-25 λεπτά, γυρίζοντας τις φέτες στα μισά του χρόνου, μέχρι το κοτόπουλο να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθεί καλά.
5. Σερβίρισμα
Κόψτε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες για να μοιάζει με γύρο. Σερβίρετε σε πίτες μαζί με ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, και σος γιαουρτιού ή τζατζίκι.
Συμβουλή: Αν θέλετε να δώσετε περισσότερο «καπνιστό» άρωμα, ψήστε για 2-3 λεπτά στο γκριλ στο τέλος.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια