Advertisement

Main Ad

Συνταγή για κριτσίνια με χαρούπι

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά:

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ. αλεύρι χαρουπιού

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ή μέλι (προαιρετικά)

100 ml ελαιόλαδο

100 ml χλιαρό νερό

Σουσάμι ή μαυροσούσαμο (για πασπάλισμα, προαιρετικά)


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι χαρουπιού, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.


2. Προσθήκη υγρών: Προσθέστε το ελαιόλαδο και το νερό σιγά-σιγά, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο επιπλέον νερό ή αλεύρι για σωστή υφή.


3. Διαμόρφωση: Χωρίστε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και πλάστε τα σε λεπτά μπαστουνάκια (κριτσίνια) στο μήκος που προτιμάτε.


4. Πασπάλισμα: Αν θέλετε, περάστε τα κριτσίνια από σουσάμι ή μαυροσούσαμο.


5. Ψήσιμο: Τοποθετήστε τα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά.


6. Αποθήκευση: Αφήστε τα να κρυώσουν καλά και φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρηθούν τραγανά.


Συμβουλές:


Μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά όπως ρίγανη ή θυμάρι στη ζύμη για επιπλέον άρωμα.


Αντί για νερό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό πορτοκαλιού για ελαφρώς γλυκιά γεύση.



Καλή επιτυχία!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια