
Υλικά:
• 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 50 γρ. αλεύρι χαρουπιού
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ή μέλι (προαιρετικά)
• 100 ml ελαιόλαδο
• 100 ml χλιαρό νερό
• Σουσάμι ή μαυροσούσαμο (για πασπάλισμα, προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι χαρουπιού, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
2. Προσθήκη υγρών: Προσθέστε το ελαιόλαδο και το νερό σιγά-σιγά, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο επιπλέον νερό ή αλεύρι για σωστή υφή.
3. Διαμόρφωση: Χωρίστε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και πλάστε τα σε λεπτά μπαστουνάκια (κριτσίνια) στο μήκος που προτιμάτε.
4. Πασπάλισμα: Αν θέλετε, περάστε τα κριτσίνια από σουσάμι ή μαυροσούσαμο.
5. Ψήσιμο: Τοποθετήστε τα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά.
6. Αποθήκευση: Αφήστε τα να κρυώσουν καλά και φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρηθούν τραγανά.
Συμβουλές:
• Μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά όπως ρίγανη ή θυμάρι στη ζύμη για επιπλέον άρωμα.
• Αντί για νερό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό πορτοκαλιού για ελαφρώς γλυκιά γεύση.
Καλή επιτυχία!

0 Σχόλια