
Υλικά για τη βάση (ζύμη):
• 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 100 γρ. βούτυρο (κρύο, κομμένο σε κύβους)
• 50 γρ. ζάχαρη άχνη
• 1 κρόκο αυγού
• 2-3 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό
Υλικά για τη γέμιση σοκολάτας:
• 200 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
• 200 ml κρέμα γάλακτος (πλήρης)
• 50 γρ. βούτυρο
• 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (προαιρετικά, αν θέλετε πιο γλυκιά γεύση)
• 2 αυγά
Εκτέλεση:
Βάση τάρτας:
1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με τη ζάχαρη άχνη.
2. Προσθέστε το βούτυρο και τρίψτε το με τα χέρια σας μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα.
3. Ρίξτε τον κρόκο αυγού και το παγωμένο νερό, σταδιακά, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
4. Τυλίξτε τη ζύμη σε μεμβράνη και αφήστε την στο ψυγείο για 30 λεπτά.
5. Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο και τοποθετήστε την σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα. Τρυπήστε τη βάση με ένα πιρούνι.
6. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
Γέμιση σοκολάτας:
1. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού.
2. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε την κουβερτούρα.Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
3. Προσθέστε το βούτυρο και τη ζάχαρη (αν χρησιμοποιείτε) και ανακατέψτε καλά.
4. Όταν το μείγμα κρυώσει ελαφρώς, προσθέστε τα αυγά χτυπημένα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Σύνθεση:
1. Ρίξτε τη γέμιση σοκολάτας πάνω από τη βάση τάρτας.
2. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση.
3. Αφήστε την τάρτα να κρυώσει πριν τη σερβίρετε.
Προαιρετική διακόσμηση:
• Τρίμμα σοκολάτας, κακάο ή φρέσκα φρούτα (π.χ. φράουλες, βατόμουρα).
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια