Υλικά:
• 1 μικρό λευκό λάχανο (ψιλοκομμένο)
• 2 καρότα (τριμμένα)
• 1 πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
• 1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
• 1 κλωνάρι σέλινο (ψιλοκομμένο)
• 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 1/4 φλιτζανιού ξύδι (λευκό ή μηλόξυδο)
• 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
• Χυμό από 1 λεμόνι
• 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά, λιωμένη)
Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία λαχανικών:
• Πλύνετε καλά όλα τα λαχανικά.
• Ψιλοκόψτε το λάχανο και τις πιπεριές και τρίψτε τα καρότα.
2. Ετοιμασία μαρινάδας:
• Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ξύδι, το λεμόνι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο (αν το χρησιμοποιείτε).
3. Σύνθεση σαλάτας:
• Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, τοποθετήστε το λάχανο, τα καρότα, τις πιπεριές, το σέλινο και τον μαϊντανό.
• Περιχύστε με τη μαρινάδα και ανακατέψτε καλά για να πάει παντού.
4. Ξεκούραση σαλάτας:
• Αφήστε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες, ώστε να απορροφήσουν τα λαχανικά τη μαρινάδα και να ενισχυθεί η γεύση.
5. Σερβίρισμα:
• Σερβίρετε δροσερή, ως συνοδευτικό σε ψητά, ψάρια ή κρέατα.
Συμβουλές:
• Για πιο αυθεντική γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο κύμινο ή σουμάκ στη μαρινάδα.
• Αν θέλετε περισσότερο τραγανό αποτέλεσμα,δοκιμάστε να αφήσετε το λάχανο με λίγο αλάτι για 10 λεπτά πριν το ξεπλύνετε και το χρησιμοποιήσετε.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
0 Σχόλια