Advertisement

Main Ad

Συνταγή για πολίτικη σαλάτα!


 Υλικά:

1 μικρό λευκό λάχανο (ψιλοκομμένο)

2 καρότα (τριμμένα)

1 πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)

1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)

1 κλωνάρι σέλινο (ψιλοκομμένο)

1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό

1/4 φλιτζανιού ξύδι (λευκό ή μηλόξυδο)

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

Χυμό από 1 λεμόνι

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά, λιωμένη)


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία λαχανικών:


Πλύνετε καλά όλα τα λαχανικά.


Ψιλοκόψτε το λάχανο και τις πιπεριές και τρίψτε τα καρότα.


2. Ετοιμασία μαρινάδας:


Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ξύδι, το λεμόνι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο (αν το χρησιμοποιείτε).


3. Σύνθεση σαλάτας:


Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, τοποθετήστε το λάχανο, τα καρότα, τις πιπεριές, το σέλινο και τον μαϊντανό.


Περιχύστε με τη μαρινάδα και ανακατέψτε καλά για να πάει παντού.


4. Ξεκούραση σαλάτας:


Αφήστε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες, ώστε να απορροφήσουν τα λαχανικά τη μαρινάδα και να ενισχυθεί η γεύση.


5. Σερβίρισμα:


Σερβίρετε δροσερή, ως συνοδευτικό σε ψητά, ψάρια ή κρέατα.


Συμβουλές:


Για πιο αυθεντική γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο κύμινο ή σουμάκ στη μαρινάδα.


Αν θέλετε περισσότερο τραγανό αποτέλεσμα,δοκιμάστε να αφήσετε το λάχανο με λίγο αλάτι για 10 λεπτά πριν το ξεπλύνετε και το χρησιμοποιήσετε.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια