Advertisement

Main Ad

Συνταγή για πολίτικη σαλάτα!

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά:

1 μικρό λευκό λάχανο (ψιλοκομμένο)

2 καρότα (τριμμένα)

1 πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)

1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)

1 κλωνάρι σέλινο (ψιλοκομμένο)

1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό

1/4 φλιτζανιού ξύδι (λευκό ή μηλόξυδο)

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

Χυμό από 1 λεμόνι

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά, λιωμένη)


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία λαχανικών:


Πλύνετε καλά όλα τα λαχανικά.


Ψιλοκόψτε το λάχανο και τις πιπεριές και τρίψτε τα καρότα.


2. Ετοιμασία μαρινάδας:


Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ξύδι, το λεμόνι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο (αν το χρησιμοποιείτε).


3. Σύνθεση σαλάτας:


Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, τοποθετήστε το λάχανο, τα καρότα, τις πιπεριές, το σέλινο και τον μαϊντανό.


Περιχύστε με τη μαρινάδα και ανακατέψτε καλά για να πάει παντού.


4. Ξεκούραση σαλάτας:


Αφήστε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες, ώστε να απορροφήσουν τα λαχανικά τη μαρινάδα και να ενισχυθεί η γεύση.


5. Σερβίρισμα:


Σερβίρετε δροσερή, ως συνοδευτικό σε ψητά, ψάρια ή κρέατα.


Συμβουλές:


Για πιο αυθεντική γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο κύμινο ή σουμάκ στη μαρινάδα.


Αν θέλετε περισσότερο τραγανό αποτέλεσμα,δοκιμάστε να αφήσετε το λάχανο με λίγο αλάτι για 10 λεπτά πριν το ξεπλύνετε και το χρησιμοποιήσετε.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια