Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Ζεστή Σοκολάτα με Εσπρέσο

Περιγραφή φωτογραφίας

 


Αυτή η ζεστή σοκολάτα με εσπρέσο συνδυάζει την πλούσια γεύση της σοκολάτας με την ένταση του καφέ, δημιουργώντας ένα ρόφημα ιδανικό για τις κρύες μέρες!


Υλικά (για 2 κούπες):

250 ml γάλα (πλήρες ή φυτικό)

100 γρ. κουβερτούρα (μαύρη ή γάλακτος), ψιλοκομμένη

1 δόση εσπρέσο (30-40 ml)

1 κ.γ. κακάο άγλυκο (προαιρετικά, για πιο έντονη σοκολατένια γεύση)

1 κ.σ. ζάχαρη (προαιρετικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)

1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά, για επιπλέον άρωμα)

Σαντιγί ή τριμμένη σοκολάτα (για γαρνίρισμα, προαιρετικά)


Εκτέλεση:

1. Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά (χωρίς να βράσει).

2. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει και να έχουμε ένα λείο μείγμα.

3. Προσθέτουμε τον εσπρέσο, το κακάο, τη ζάχαρη (αν χρησιμοποιούμε) και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά.

4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε κούπες.

5. Προαιρετικά, γαρνίρουμε με σαντιγί ή τριμμένη σοκολάτα.


Extra Tips:

Αν θέλετε πιο πηχτή υφή, μπορείτε να προσθέσετε 1 κ.γ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο γάλα.

Αν προτιμάτε πιο έντονη γεύση καφέ, προσθέστε 2 δόσεις εσπρέσο.

Για vegan εκδοχή, χρησιμοποιήστε φυτικό γάλα (όπως αμυγδάλου ή καρύδας) και σοκολάτα χωρίς γαλακτοκομικά.


Απολαύστε τη!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια