Advertisement

Main Ad

Ριζότο με γαρίδες

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά:

500 γρ. γαρίδες (καθαρισμένες, κρατήστε τα κελύφη για ζωμό)

1 ½ φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι ή καρολίνα

3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες (ή 1/2 κουτί ντοματάκι κονκασέ)

1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί

4 φλιτζάνια ζωμό γαρίδας (ή νερό)

1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες (προαιρετικά)

1/2 φλιτζάνι φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Χυμός από 1/2 λεμόνι

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μια πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά)


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία ζωμού γαρίδας:


Βάλτε τα κελύφη των γαρίδων σε μια κατσαρόλα με 4 φλιτζάνια νερό.


Προσθέστε λίγο αλάτι και βράστε για 15 λεπτά. Σουρώστε και κρατήστε το ζωμό.


2. Σοτάρισμα γαρίδων:


Ζεστάνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Σοτάρετε τις γαρίδες για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Βγάλτε τις και κρατήστε τις στην άκρη.


3. Προετοιμασία βάσης:


Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.


Ρίξτε την πιπεριά (αν χρησιμοποιείτε) και ανακατέψτε.


4. Προσθήκη ντομάτας:


Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες και το μπούκοβο (αν θέλετε).


Σιγοβράστε για 5-7 λεπτά.


5. Σβήσιμο με κρασί:


Σβήστε με το λευκό κρασί και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.


6. Μαγείρεμα ρυζιού:


Ρίξτε το ρύζι στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθεί από τη σάλτσα.


Προσθέστε τον ζεστό ζωμό γαρίδας (4 φλιτζάνια) και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 15-18 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.


7. Προσθήκη γαρίδων:


Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέστε τις σοταρισμένες γαρίδες, το χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό.


Ανακατέψτε απαλά και αφήστε να σιγοβράσουν για 2-3 λεπτά.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!



Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια