Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Νόστιμες Κροκέτες Ψαριού

Περιγραφή φωτογραφίας


Υλικά:

• 500 γρ. φιλέτο ψαριού (π.χ. μπακαλιάρος, γλώσσα ή πέρκα)

• 2 πατάτες βραστές

• 1 αυγό

• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

• 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

• Ξύσμα από 1 λεμόνι

• Αλάτι και πιπέρι

• 1/2 κ.γ. πάπρικα

• 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη (ή όσο χρειαστεί)

• Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Για το πανάρισμα:

• 1 αυγό χτυπημένο

• Φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση:

  1. Βράσιμο του ψαριού:

Βράστε το ψάρι σε αλατισμένο νερό για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίστε το καλά και αφήστε το να κρυώσει. Στη συνέχεια, θρυμματίστε το με τα χέρια ή με πιρούνι.

    2.  Προετοιμασία του μείγματος:

Λιώστε τις βραστές πατάτες με ένα πιρούνι και αναμείξτε τες με το ψάρι σε ένα μπολ. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, την πάπρικα, το αυγό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.

    3.  Σταθεροποίηση του μείγματος:

Προσθέστε λίγη-λίγη τη φρυγανιά, μέχρι το μείγμα να γίνει αρκετά σφιχτό ώστε να πλάθεται.

    4. Πλάσιμο των κροκετών:

Πλάστε το μείγμα σε μικρές μπαλίτσες ή πλακέ κροκέτες.

    5.  Πανάρισμα:

Βουτήξτε κάθε κροκέτα πρώτα στο χτυπημένο αυγό και μετά στη φρυγανιά. 

    6. Τηγάνισμα:

Ζεστάνετε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τηγανίστε τις κροκέτες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Αφήστε τις να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.

Σερβίρισμα:

Σερβίρετε τις κροκέτες ζεστές, συνοδεύοντάς τες με σάλτσα γιαουρτιού, μαγιονέζα με λεμόνι ή μια δροσερή σαλάτα.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια