Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Ζουμερή Σοκολατόπιτα

Περιγραφή φωτογραφίας


Υλικά:


Για τη σοκολατόπιτα:


250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

250 γρ. ζάχαρη

4 αυγά

200 γρ. κουβερτούρα

1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα

1/2 φλιτζάνι τσαγιού κακάο (κοσκινισμένο)

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 πρέζα αλάτι


Για το σιρόπι:


1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό

2 κουταλιές της σούπας κακάο

100 γρ. κουβερτούρα


Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά):


Τριμμένη σοκολάτα

Φιλέ αμυγδάλου

Σαντιγί ή παγωτό


Εκτέλεση:


1. Ετοιμάστε το Σιρόπι:


Σε ένα κατσαρολάκι, βάλτε τη ζάχαρη, το νερό και το κακάο.Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να βράσει για 5 λεπτά.


Προσθέστε την κουβερτούρα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.


2. Προετοιμάστε τη Σοκολατόπιτα:


Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώστε ένα ταψί (διάστασης περίπου 25x30 εκ.).


Λιώστε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς.


Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.


Προσθέστε το λιωμένο μείγμα σοκολάτας-βουτύρου και ανακατέψτε καλά.


Ρίξτε το γάλα, το κακάο, και ανακατέψτε απαλά.


Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, και προσθέστε τα σταδιακά στο μείγμα. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.


3. Ψήσιμο:


Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 25-30 λεπτά. Η σοκολατόπιτα πρέπει να είναι ελαφρώς υγρή στο κέντρο.


4. Σιρόπιασμα:


Μόλις βγει η σοκολατόπιτα από τον φούρνο, περιχύστε την με το κρύο σιρόπι, αργά και σταδιακά, ώστε να απορροφηθεί πλήρως.


5. Σερβίρισμα:


Αφήστε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει πριν την κόψετε.


Σερβίρετε με σαντιγί, παγωτό ή πασπαλίστε με τριμμένη σοκολάτα.


Tips:


Αν θέλετε ακόμα πιο σοκολατένια γεύση, προσθέστε κομμάτια σοκολάτας στο μείγμα πριν το ψήσετε.


Φυλάξτε τη στο ψυγείο για ακόμα πιο δροσερή και υγρή υφή.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια