
Για τη σοκολατόπιτα:
• 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
• 250 γρ. ζάχαρη
• 4 αυγά
• 200 γρ. κουβερτούρα
• 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
• 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κακάο (κοσκινισμένο)
• 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
• 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι:
• 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
• 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
• 2 κουταλιές της σούπας κακάο
• 100 γρ. κουβερτούρα
Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά):
• Τριμμένη σοκολάτα
• Φιλέ αμυγδάλου
• Σαντιγί ή παγωτό
Εκτέλεση:
1. Ετοιμάστε το Σιρόπι:
• Σε ένα κατσαρολάκι, βάλτε τη ζάχαρη, το νερό και το κακάο.Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να βράσει για 5 λεπτά.
• Προσθέστε την κουβερτούρα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
2. Προετοιμάστε τη Σοκολατόπιτα:
• Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώστε ένα ταψί (διάστασης περίπου 25x30 εκ.).
• Λιώστε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς.
• Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
• Προσθέστε το λιωμένο μείγμα σοκολάτας-βουτύρου και ανακατέψτε καλά.
• Ρίξτε το γάλα, το κακάο, και ανακατέψτε απαλά.
• Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, και προσθέστε τα σταδιακά στο μείγμα. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
3. Ψήσιμο:
• Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 25-30 λεπτά. Η σοκολατόπιτα πρέπει να είναι ελαφρώς υγρή στο κέντρο.
4. Σιρόπιασμα:
• Μόλις βγει η σοκολατόπιτα από τον φούρνο, περιχύστε την με το κρύο σιρόπι, αργά και σταδιακά, ώστε να απορροφηθεί πλήρως.
5. Σερβίρισμα:
• Αφήστε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει πριν την κόψετε.
• Σερβίρετε με σαντιγί, παγωτό ή πασπαλίστε με τριμμένη σοκολάτα.
Tips:
• Αν θέλετε ακόμα πιο σοκολατένια γεύση, προσθέστε κομμάτια σοκολάτας στο μείγμα πριν το ψήσετε.
• Φυλάξτε τη στο ψυγείο για ακόμα πιο δροσερή και υγρή υφή.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια