Advertisement

Main Ad

Συνταγή Για Ατομικά Τσουρεκάκια Χωρίς Μίξερ

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά (για περίπου 10 τσουρεκάκια):

• 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (8 γρ.)

• 150 γρ. ζάχαρη

• 150 ml χλιαρό γάλα

• 100 γρ. βούτυρο (λιωμένο)

• 2 αυγά (1 για τη ζύμη και 1 για το άλειμμα)

• 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

• 1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι

• 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα (τριμμένη)

• Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

• Σουσάμι (προαιρετικά, για πασπάλισμα)

Εκτέλεση

  1. Διαλύεις τη μαγιά:

• Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το χλιαρό γάλα με τη μαγιά και 1 κουταλάκι ζάχαρη.

• Άφησέ το για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί και να αφρίσει.

  1. Αναμειγνύεις τα στερεά υλικά:

• Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκίνισε το αλεύρι και πρόσθεσε τη ζάχαρη, το μαχλέπι, τη μαστίχα, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.

  1. Φτιάχνεις τη ζύμη:

• Κάνε μια λακκούβα στο κέντρο του αλευριού και πρόσθεσε το λιωμένο βούτυρο, το ένα αυγό και το μείγμα της μαγιάς.

• Ανακάτεψε με μια ξύλινη κουτάλα και συνέχισε να ζυμώνεις με τα χέρια για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι να αποκτήσεις μια μαλακή και ελαστική ζύμη.

  1. Φουσκώνεις τη ζύμη:

• Σκέπασε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και άφησε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 1-1,5 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

  1. Πλάθεις τα τσουρεκάκια:

• Χώρισε τη ζύμη σε 10 ίσα μέρη.

• Πλάσε κάθε κομμάτι σε σχήμα πλεξούδας, στριφταριού ή μικρού ψωμιού.

• Τοποθέτησέ τα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

  1. Άφησε να φουσκώσουν ξανά:

• Σκέπασε τα τσουρεκάκια με πετσέτα και άφησέ τα για άλλα 30-40 λεπτά να φουσκώσουν.

  1. Άλειμμα και πασπάλισμα:

• Χτύπησε το δεύτερο αυγό με 1 κουταλιά νερό ή γάλα.

• Άλειψε τα τσουρεκάκια και, αν θέλεις, πασπάλισε με σουσάμι.

  1. Ψήσιμο:

• Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις) ή 170°C (αέρα).

• Ψήσε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Συμβουλή: Άφησέ τα να κρυώσουν πάνω σε σχάρα πριν τα απολαύσεις!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια