Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Γλυκό του Κουταλιού Σταφύλι

Περιγραφή φωτογραφίας


Υλικά:

1 κιλό σταφύλι (λευκό ή κόκκινο, χωρίς κουκούτσια)

800 γρ. ζάχαρη

1 φλιτζάνι νερό

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

1 βανίλια ή ξύλο κανέλας (προαιρετικά)

4-5 φύλλα αρμπαρόριζας ή 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ (για άρωμα)


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία σταφυλιών:


Πλύνετε καλά τα σταφύλια και αφαιρέστε τα από τα κοτσάνια. Αν έχουν κουκούτσια, αφαιρέστε τα προσεκτικά με μία οδοντογλυφίδα.


2. Βράσιμο:


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε τα σταφύλια, τη ζάχαρη και το νερό. Αφήστε τα να σταθούν για 2-3 ώρες, ώστε να βγάλουν τα σταφύλια τα υγρά τους.


3. Μαγείρεμα:


Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήστε το μίγμα να βράσει. Αφαιρέστε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια με μια τρυπητή κουτάλα.


4. Αρώματα:


Προσθέστε τη βανίλια, την αρμπαρόριζα ή την κανέλα. Συνεχίστε να βράζετε για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι το σιρόπι να δέσει.


5. Ολοκλήρωση:


Λίγο πριν το τέλος, προσθέστε τον χυμό λεμονιού για να μη ζαχαρώσει το γλυκό. Ανακατέψτε ελαφρά και αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.


6. Αποθήκευση:


Αφήστε το γλυκό να κρυώσει εντελώς. Αποθηκεύστε το σε αποστειρωμένα βάζα, σφραγίστε καλά και διατηρήστε το σε δροσερό μέρος.


Tips:


Το σιρόπι πρέπει να είναι πηχτό αλλά όχι υπερβολικά δεμένο. Για να το ελέγξετε, βάλτε μια σταγόνα σε ένα πιατάκι: αν παραμένει σφιχτή χωρίς να απλώνεται, είναι έτοιμο.


Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ποικιλίες σταφυλιού όπως σουλτανίνα ή φράουλα για διαφορετική γεύση.


Καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια