Advertisement

Main Ad

Κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες

Υλικά (για 4 άτομα):

1 κοτόπουλο (περίπου 1,5 κιλό), κομμένο σε μερίδες

500 γρ. χυλόπιτες

3 ντομάτες ώριμες, τριμμένες

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας (προαιρετικά)

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κ.γ. ζάχαρη

1 φύλλο δάφνης

1 ξύλο κανέλας (προαιρετικά)

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 φλιτζάνι τριμμένη μυζήθρα ή κεφαλοτύρι


Εκτέλεση:


1. Ετοιμασία του κοτόπουλου:


1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τις μερίδες του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.


2. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.


2. Ετοιμασία της σάλτσας:


1. Στην ίδια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.


2. Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το φύλλο δάφνης, την κανέλα (αν τη χρησιμοποιούμε), αλάτι και πιπέρι.


3. Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό ή ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 40-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.


3. Μαγείρεμα των χυλοπιτών:


1. Όταν το κοτόπουλο είναι σχεδόν έτοιμο, το αφαιρούμε από τη σάλτσα και το κρατάμε ζεστό.


2. Προσθέτουμε τις χυλόπιτες στη σάλτσα και ανακατεύουμε. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.


3. Μαγειρεύουμε τις χυλόπιτες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσουν.


4. Σερβίρισμα:


1. Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, τοποθετώντας το πάνω από τις χυλόπιτες.


2. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά.


3. Σερβίρουμε ζεστό, πασπαλίζοντας με μπόλικη τριμμένη μυζήθρα ή κεφαλοτύρι.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια