
Υλικά
• 1 φλιτζάνι τραχανάς (γλυκός ή ξινός)
• 4 φλιτζάνια νερό ή ζωμός (λαχανικών ή κοτόπουλου)
• 2-3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες (ή 400 γρ. κονκασέ)
• 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας (προαιρετικά)
• 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• Λίγο τυρί φέτα ή γιαούρτι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Σοτάρισμα
1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα.
2. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο.
2. Προετοιμασία ντομάτας
1. Προσθέστε την τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ (αν χρησιμοποιείτε).
2. Αλατοπιπερώστε και αφήστε να μαγειρευτεί η ντομάτα για 5-7 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.
3. Μαγείρεμα τραχανά
1. Ρίξτε το νερό ή τον ζωμό και αφήστε το να βράσει.
2. Προσθέστε τον τραχανά και χαμηλώστε τη φωτιά.
3. Σιγοβράστε για περίπου 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.
4. Δοκιμή και τελείωμα
1. Δοκιμάστε και διορθώστε το αλάτι ή το πιπέρι αν χρειάζεται.
2. Όταν η σούπα έχει δέσει αλλά είναι ακόμα λίγο ζουμερή, αφαιρέστε την από τη φωτιά.
Σερβίρισμα
• Σερβίρετε ζεστή, προσθέτοντας φέτα σε τρίμματα ή μια κουταλιά γιαούρτι για extra γεύση.
• Συνοδέψτε με φρέσκο ψωμί ή παξιμάδια.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια