
Υλικά
• 1,5 κιλό αρνί (σπάλα ή μπούτι), κομμένο σε μερίδες
• 1,5 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
• 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή κομμένες σε φέτες
• 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• Χυμός από 2 λεμόνια
• 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
• 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
• 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι (προαιρετικά)
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
1. Προθέρμανση φούρνου:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C (στις αντιστάσεις) ή 170°C (στον αέρα).
2. Προετοιμασία αρνιού:
Βάλτε το αρνί σε ένα μεγάλο ταψί και αλατοπιπερώστε καλά. Προσθέστε το σκόρδο.
3. Προετοιμασία πατάτας:
Βάλτε τις πατάτες γύρω από το αρνί στο ταψί. Αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με τη ρίγανη και το θυμάρι.
4. Προετοιμασία μαρινάδας:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το νερό. Περιχύστε το μείγμα πάνω από το αρνί και τις πατάτες.
5. Ψήσιμο:
Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε στον φούρνο για 1,5 ώρα.
6. Ροδιστό τελείωμα:
Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, ανακατέψτε τις πατάτες και ψήστε για ακόμη 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν το αρνί και οι πατάτες.
7. Σερβίρισμα:
Αφήστε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια