Advertisement

Main Ad

Αρνί με πατάτες στο φούρνο

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά

1,5 κιλό αρνί (σπάλα ή μπούτι), κομμένο σε μερίδες

1,5 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή κομμένες σε φέτες

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Χυμός από 2 λεμόνια

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι (προαιρετικά)

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 φλιτζάνι νερό


Εκτέλεση


1. Προθέρμανση φούρνου: 

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C (στις αντιστάσεις) ή 170°C (στον αέρα).


2. Προετοιμασία αρνιού:

Βάλτε το αρνί σε ένα μεγάλο ταψί και αλατοπιπερώστε καλά. Προσθέστε το σκόρδο.


3. Προετοιμασία πατάτας: 

Βάλτε τις πατάτες γύρω από το αρνί στο ταψί. Αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με τη ρίγανη και το θυμάρι.


4. Προετοιμασία μαρινάδας: 

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το νερό. Περιχύστε το μείγμα πάνω από το αρνί και τις πατάτες.


5. Ψήσιμο: 

Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε στον φούρνο για 1,5 ώρα.


6. Ροδιστό τελείωμα: 

Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, ανακατέψτε τις πατάτες και ψήστε για ακόμη 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν το αρνί και οι πατάτες.


7. Σερβίρισμα: 

Αφήστε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια