Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Κερκυραϊκό σοφρίτο

Περιγραφή φωτογραφίας


Υλικά (για 4 άτομα)

800 γρ. μοσχάρι (κομμένο σε λεπτές φέτες, π.χ. στρογγυλό)

100 γρ. αλεύρι (για το πανάρισμα)

100 ml ελαιόλαδο

4-5 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

200 ml λευκό κρασί

300 ml ζωμό βοδινού (ή νερό)

2 κ.σ. ξίδι

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ.γλ. δεντρολίβανο (προαιρετικά)


Εκτέλεση


1. Προετοιμασία μοσχαριού:


1. Αλατοπιπέρωσε τις φέτες μοσχαριού.


2. Πέρασέ τις ελαφρά από το αλεύρι, τινάζοντας την περίσσεια.


2. Σοτάρισμα:


1. Ζέστανε το ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι.


2. Σοτάρισε τις φέτες μοσχαριού σε δόσεις μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Βγάλε τις φέτες από την κατσαρόλα και άφησέ τις στην άκρη.


3. Προετοιμασία σάλτσας:


1. Στο ίδιο σκεύος, πρόσθεσε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρισε για 1-2 λεπτά (πρόσεξε να μην καεί).


2. Σβήσε με το λευκό κρασί και το ξίδι.


3. Πρόσθεσε τον μαϊντανό, το ζωμό βοδινού και το δεντρολίβανο (αν χρησιμοποιείς).


4. Μαγείρεμα:


1. Επέστρεψε το μοσχάρι στην κατσαρόλα και χαμήλωσε τη φωτιά.


2. Σκέπασε και σιγομαγείρεψε για 40-50 λεπτά, μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και η σάλτσα να δέσει. Αν χρειαστεί, πρόσθεσε λίγο νερό ή ζωμό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.


Σερβίρισμα


Το σοφρίτο σερβίρεται παραδοσιακά με πουρέ, τηγανητές πατάτες ή ρύζι, και πάντα με φρέσκο ψωμί για να βουτήξετε στη σάλτσα!



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια