Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Πατάτες Γεμιστές Φούρνου

Περιγραφή φωτογραφίας

 


Υλικά (για 4 άτομα):


4 μεγάλες πατάτες

150 γρ. τριμμένο τυρί (π.χ. Γκούντα, Τσένταρ ή μοτσαρέλα)

100 γρ. μπέικον (προαιρετικά)

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

100 ml κρέμα γάλακτος

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Αλάτι και πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Πάπρικα ή άλλα μπαχαρικά (προαιρετικά)


Εκτέλεση:


Προετοιμασία Πατάτας:


1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°C.


2. Πλένεις καλά τις πατάτες και τις τρυπάς με ένα πιρούνι σε μερικά σημεία.


3. Αλείφεις τις πατάτες με ελαιόλαδο, αλατίζεις και τις ψήνεις για περίπου 60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.


Προετοιμασία Γέμισης:


1. Αφού κρυώσουν λίγο οι πατάτες, κόβεις προσεκτικά ένα “καπάκι” από κάθε πατάτα και αφαιρείς το εσωτερικό τους με ένα κουτάλι, αφήνοντας περιθώριο γύρω από τη φλούδα.


2. Σε ένα μπολ, λιώνεις την ψίχα των πατατών με πιρούνι. Προσθέτεις το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το μισό τυρί, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μπέικον (αν χρησιμοποιείς). Ανακατεύεις καλά και αλατοπιπερώνεις.


Γέμισμα και Ψήσιμο:


1. Γεμίζεις τις πατάτες με το μείγμα. Πασπαλίζεις με το υπόλοιπο τυρί και λίγη πάπρικα.


2. Ψήνεις στους 200°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.


Σερβίρισμα:


Σερβίρεις τις πατάτες ζεστές, ως συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο. Μπορείς να προσθέσεις λίγη sour cream ή γιαούρτι για έξτρα γεύση!


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια