
Υλικά:
• 1/2 φλιτζάνι ρύζι (μπασμάτι ή οποιοδήποτε άλλο)
• 2 καρότα (κομμένα σε ροδέλες)
• 1 πατάτα (κομμένη σε κύβους)
• 1 κρεμμύδι (κομμένο σε κύβους)
• 2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο (ψιλοκομμένο)
• 1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (προαιρετικά)
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
• 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
2. Προσθέτουμε τα καρότα, την πατάτα και το ρύζι. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
3. Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών ή το νερό και αφήνουμε να βράσει.Μειώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να είναι μαλακά και το ρύζι να έχει μαγειρευτεί.
4. Αλατοπιπερώνουμε και, αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού για επιπλέον γεύση.
5. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή,
γαρνίροντας με φρέσκο σχοινόπρασο.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια