
Υλικά για τη ζύμη (choux pastry)
• 125 ml νερό
• 125 ml γάλα
• 100 γρ. βούτυρο
• 1 κ.σ. ζάχαρη
• 1 πρέζα αλάτι
• 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 4 αυγά
Υλικά για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
• 500 ml γάλα
• 100 γρ. ζάχαρη
• 4 κρόκοι αυγών
• 40 γρ. κορν φλάουρ
• 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
• 50 γρ. βούτυρο
Υλικά για το γλάσο σοκολάτας
• 200 γρ. κουβερτούρα
• 100 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
1. Ζύμη (Choux Pastry):
1. Σε κατσαρολάκι, βάλε το νερό, το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι να ζεσταθούν μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
2. Πρόσθεσε όλο το αλεύρι με μιας και ανακάτεψε δυνατά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που ξεκολλά από τα τοιχώματα.
3. Βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά και άφησε τη ζύμη να κρυώσει για 5 λεπτά.
4. Πρόσθεσε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
5. Με κορνέ, σχημάτισε μακρόστενα κομμάτια (περίπου 8-10 εκ.) πάνω σε λαδόκολλα.
6. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Άφησέ τα να κρυώσουν εντελώς.
2. Κρέμα ζαχαροπλαστικής:
1. Ζέστανε το γάλα σε μέτρια φωτιά.
2. Σε μπολ, χτύπησε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.Πρόσθεσε το κορν φλάουρ και ανακάτεψε καλά.
3. Ρίξε λίγο από το ζεστό γάλα στο μίγμα κρόκων για να ζεσταθεί και μετά πρόσθεσέ το πίσω στο κατσαρολάκι.
4. Ανακάτευε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
5. Αφαίρεσε από τη φωτιά, πρόσθεσε τη βανίλια και το βούτυρο, και άφησέ την να κρυώσει.
3. Γλάσο σοκολάτας:
1. Ζέστανε την κρέμα γάλακτος και ρίξε την πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
2. Ανακάτεψε μέχρι να λιώσει και να γίνει λείο το γλάσο.
4. Συναρμολόγηση:
1. Κόψε τα εκλεράκια στη μέση κατά μήκος.
2. Γέμισέ τα με την κρέμα ζαχαροπλαστικής χρησιμοποιώντας κορνέ.
3. Βούτηξε την επάνω πλευρά τους στο γλάσο σοκολάτας.
4. Άφησέ τα στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν τα σερβίρεις.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια