Advertisement

Main Ad

Συνταγή για εκλεράκια

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά για τη ζύμη (choux pastry)

125 ml νερό

125 ml γάλα

100 γρ. βούτυρο

1 κ.σ. ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 αυγά


Υλικά για την κρέμα ζαχαροπλαστικής


500 ml γάλα

100 γρ. ζάχαρη

4 κρόκοι αυγών

40 γρ. κορν φλάουρ

1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

50 γρ. βούτυρο


Υλικά για το γλάσο σοκολάτας


200 γρ. κουβερτούρα

100 ml κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση


1. Ζύμη (Choux Pastry):


1. Σε κατσαρολάκι, βάλε το νερό, το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι να ζεσταθούν μέχρι να λιώσει το βούτυρο.


2. Πρόσθεσε όλο το αλεύρι με μιας και ανακάτεψε δυνατά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που ξεκολλά από τα τοιχώματα.


3. Βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά και άφησε τη ζύμη να κρυώσει για 5 λεπτά.


4. Πρόσθεσε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθούν.


5. Με κορνέ, σχημάτισε μακρόστενα κομμάτια (περίπου 8-10 εκ.) πάνω σε λαδόκολλα.


6. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Άφησέ τα να κρυώσουν εντελώς.


2. Κρέμα ζαχαροπλαστικής:


1. Ζέστανε το γάλα σε μέτρια φωτιά.


2. Σε μπολ, χτύπησε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.Πρόσθεσε το κορν φλάουρ και ανακάτεψε καλά.


3. Ρίξε λίγο από το ζεστό γάλα στο μίγμα κρόκων για να ζεσταθεί και μετά πρόσθεσέ το πίσω στο κατσαρολάκι.


4. Ανακάτευε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.


5. Αφαίρεσε από τη φωτιά, πρόσθεσε τη βανίλια και το βούτυρο, και άφησέ την να κρυώσει.


3. Γλάσο σοκολάτας:


1. Ζέστανε την κρέμα γάλακτος και ρίξε την πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.


2. Ανακάτεψε μέχρι να λιώσει και να γίνει λείο το γλάσο.


4. Συναρμολόγηση:


1. Κόψε τα εκλεράκια στη μέση κατά μήκος.


2. Γέμισέ τα με την κρέμα ζαχαροπλαστικής χρησιμοποιώντας κορνέ.


3. Βούτηξε την επάνω πλευρά τους στο γλάσο σοκολάτας.


4. Άφησέ τα στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν τα σερβίρεις.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια