Advertisement

Main Ad

Συνταγή για τραγανά κριτσίνια καρότου

Περιγραφή φωτογραφίας

Υλικά

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

2 καρότα, τριμμένα (περίπου 150 γρ.)

80 ml ελαιόλαδο

80 ml νερό

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά)

1/2 κ.γ. κύμινο ή πάπρικα (προαιρετικά, για περισσότερη γεύση)

Σουσάμι ή μαυροκούκι για πασπάλισμα (προαιρετικά)


Εκτέλεση


1. Προετοιμασία καρότου:


Τρίβετε τα καρότα στον λεπτό τρίφτη και τα πιέζετε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας για να φύγει η περιττή υγρασία.


2. Ανακάτεμα υλικών:


Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τα δύο είδη αλευριού, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα μπαχαρικά.


3. Προσθήκη υγρών:


Προσθέτετε το τριμμένο καρότο, το ελαιόλαδο και το νερό. Ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια ελαφρώς μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο αλεύρι ή νερό.


4. Σχηματισμός κριτσινιών:


Παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάθετε λεπτά μπαστουνάκια (πάχους περίπου 1 εκ.).


5. Πασπάλισμα:


Αν θέλετε, βουτάτε τα μπαστουνάκια σε σουσάμι ή μαυροκούκι.


6. Ψήσιμο:


Τοποθετείτε τα κριτσίνια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις) ή 170°C (αέρας) για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.


Συμβουλές:


Φυλάξτε τα κριτσίνια σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρηθούν τραγανά.


Μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένο τυρί στη ζύμη για πιο πλούσια γεύση.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια