Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Σπιτική Μαρμελάδα Μήλου

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά (για περίπου 4 βάζα των 250 ml):

1 κιλό μήλα (καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους)

500 γρ. ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι νερό

Χυμό από 1 λεμόνι

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικά)

1 πρέζα γαρίφαλο (προαιρετικά)


Εκτέλεση


1. Προετοιμασία μήλων:


Πλύνε, καθάρισε και κόψε τα μήλα σε μικρούς κύβους.


Ρίξε τα μήλα σε μια κατσαρόλα και πρόσθεσε το νερό και τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.


2. Μαγείρεμα:


Βάλε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγείρεψε τα μήλα μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 15 λεπτά).


Ανακάτεψε συχνά για να μη κολλήσουν.


3. Πολτοποίηση:


Μόλις μαλακώσουν τα μήλα, χρησιμοποίησε ραβδομπλέντερ για να τα πολτοποιήσεις μέσα στην κατσαρόλα. Αν θέλεις πιο χοντρή υφή, άφησε λίγα κομμάτια άθικτα.


4. Προσθήκη ζάχαρης και αρωμάτων:


Πρόσθεσε τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο (αν τα χρησιμοποιείς).


Ανακάτεψε καλά και συνέχισε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι η μαρμελάδα να δέσει.


5. Έλεγχος σύστασης:


Για να δεις αν η μαρμελάδα είναι έτοιμη, ρίξε μια μικρή ποσότητα σε ένα πιάτο. Αν δεν τρέχει και κρατάει το σχήμα της, είναι έτοιμη.


6. Αποθήκευση:


Μετέφερε τη ζεστή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.


Κλείσε τα καλά και γύρισέ τα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν εντελώς (για να δημιουργηθεί κενό αέρος).


Συμβουλή: Φύλαξε τη μαρμελάδα σε δροσερό, σκοτεινό μέρος. Μετά το άνοιγμα, διατήρησέ τη στο ψυγείο.


Καλή επιτυχία!



Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια