Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Ρολό Μήλου με Αφράτο Παντεσπάνι

Περιγραφή φωτογραφίας


 Ένα λαχταριστό και αρωματικό γλυκό, ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας. Ο συνδυασμός του αφράτου παντεσπανιού με την καραμελωμένη γέμιση μήλου δημιουργεί ένα γευστικό αποτέλεσμα που λιώνει στο στόμα.


Υλικά


Για τη γέμιση:

4 μεγάλα κόκκινα μήλα

1 κ.σ. κανέλα

30 γρ. καστανή ζάχαρη


Για το παντεσπάνι:

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

130 γρ. ζάχαρη

4 μεσαία αυγά

20 ml βούτυρο αγελάδος

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ


Εκτέλεση


1. Προετοιμασία της γέμισης


Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη.


Τα πασπαλίζουμε με την κανέλα και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτοντας την καστανή ζάχαρη.


Μαγειρεύουμε σε μεσαία προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν και να απορροφηθεί η υγρασία τους.


Απλώνουμε τη γέμιση σε ένα μεγάλο ταψί, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, σχηματίζοντας ένα ορθογώνιο στρώμα.


2. Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι


Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.


Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.


Λιώνουμε το βούτυρο και το ενσωματώνουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας ελαφρά.


Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη στρώση μήλου και το απλώνουμε προσεκτικά ώστε να καλύψει ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια.


3. Ψήσιμο


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180°C, στον αέρα, για 13 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει ελαφρώς η επιφάνεια.


Μόλις ψηθεί, αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος από το ταψί και τοποθετούμε ένα καινούργιο πάνω στο παντεσπάνι.


Με γρήγορες αλλά προσεκτικές κινήσεις, αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι και αφαιρούμε σιγά σιγά το χαρτί ψησίματος.


4. Σχηματισμός του ρολού


Τυλίγουμε προσεκτικά το παντεσπάνι σε ρολό, με τη γέμιση προς τα μέσα, χρησιμοποιώντας το αντικολλητικό χαρτί για να μας βοηθήσει στη διαδικασία.


Τυλίγουμε το ρολό με το χαρτί και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.


Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


Απολαμβάνουμε αυτό το αφράτο, ζουμερό και αρωματικό ρολό με μια κούπα ζεστό καφέ ή τσάι!


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια