Advertisement

Main Ad

Συνταγή για σοκολατένιο κέικ μπανάνας

Περιγραφή φωτογραφίας

Υλικά:

3 ώριμες μπανάνες (λιωμένες)

2 αυγά

100 ml ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο

100 γρ. ζάχαρη καρύδας ή καστανή ζάχαρη

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ. κακάο άγλυκο

1 κ.γ. baking powder

1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής

1/4 κ.γ. αλάτι

100 γρ. μαύρη σοκολάτα (κομμένη σε κομμάτια ή σταγόνες σοκολάτας)

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας


Εκτέλεση:


1. Προθέρμανση φούρνου:


Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C και ετοίμασε μια φόρμα για κέικ (περίπου 22x12 εκ.) στρώνοντας λαδόκολλα.


2. Μείγμα υγρών υλικών:


Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώσε τις μπανάνες με ένα πιρούνι.


Πρόσθεσε τα αυγά, το ελαιόλαδο (ή το λιωμένο βούτυρο), τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακάτεψε καλά μέχρι να ενωθούν.


3. Μείγμα στερεών υλικών:


Σε άλλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι.


4. Συνδυασμός:


Ρίξε σταδιακά τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά και ανακάτεψε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν.


Πρόσθεσε τη σοκολάτα και ανακάτεψε απαλά.


5. Ψήσιμο:


Μετάφερε το μείγμα στη φόρμα και άπλωσέ το ομοιόμορφα.


Ψήσε στον φούρνο για 50-60 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο να βγαίνει καθαρή.


6. Κρύωμα:


Άφησε το μπανάνα μπρεντ να κρυώσει για 10 λεπτά στη φόρμα και μετά βγάλ’ το από τη φόρμα για να κρυώσει εντελώς πάνω σε σχάρα.


Σερβίρισμα:


Απόλαυσέ το ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, μόνο του ή με λίγη σπιτική μαρμελάδα ή φυστικοβούτυρο!


Συμβουλή: Φύλαξέ το σε αεροστεγές δοχείο για 3-4 ημέρες ή στην κατάψυξη για έως και 1 μήνα.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια