
Υλικά:
• 3 ώριμες μπανάνες (λιωμένες)
• 2 αυγά
• 100 ml ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο
• 100 γρ. ζάχαρη καρύδας ή καστανή ζάχαρη
• 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 50 γρ. κακάο άγλυκο
• 1 κ.γ. baking powder
• 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
• 1/4 κ.γ. αλάτι
• 100 γρ. μαύρη σοκολάτα (κομμένη σε κομμάτια ή σταγόνες σοκολάτας)
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
1. Προθέρμανση φούρνου:
• Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C και ετοίμασε μια φόρμα για κέικ (περίπου 22x12 εκ.) στρώνοντας λαδόκολλα.
2. Μείγμα υγρών υλικών:
• Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώσε τις μπανάνες με ένα πιρούνι.
• Πρόσθεσε τα αυγά, το ελαιόλαδο (ή το λιωμένο βούτυρο), τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακάτεψε καλά μέχρι να ενωθούν.
3. Μείγμα στερεών υλικών:
• Σε άλλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι.
4. Συνδυασμός:
• Ρίξε σταδιακά τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά και ανακάτεψε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν.
• Πρόσθεσε τη σοκολάτα και ανακάτεψε απαλά.
5. Ψήσιμο:
• Μετάφερε το μείγμα στη φόρμα και άπλωσέ το ομοιόμορφα.
• Ψήσε στον φούρνο για 50-60 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο να βγαίνει καθαρή.
6. Κρύωμα:
• Άφησε το μπανάνα μπρεντ να κρυώσει για 10 λεπτά στη φόρμα και μετά βγάλ’ το από τη φόρμα για να κρυώσει εντελώς πάνω σε σχάρα.
Σερβίρισμα:
Απόλαυσέ το ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, μόνο του ή με λίγη σπιτική μαρμελάδα ή φυστικοβούτυρο!
Συμβουλή: Φύλαξέ το σε αεροστεγές δοχείο για 3-4 ημέρες ή στην κατάψυξη για έως και 1 μήνα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια