Advertisement

Main Ad

Συνταγή για αφράτο κέικ λεμονιού

Περιγραφή φωτογραφίας

Υλικά:

200 γρ. ζάχαρη

120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

3 αυγά

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

120 ml γάλα

Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)


Για το γλάσο:

150 γρ. άχνη ζάχαρη

Χυμός από 1 λεμόνι


Εκτέλεση:


Προετοιμασία:


1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνεις/αλευρώνεις μια φόρμα για κέικ.


2. Σε ένα μπολ, κοσκινίζεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.


Βασικό μείγμα:


1. Χτυπάς το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.


2. Προσθέτεις τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.


3. Ρίχνεις τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού μαζί με τη βανίλια.


Ενσωμάτωση:


1. Σταδιακά προσθέτεις το μίγμα αλευριού εναλλάξ με το γάλα, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι. Ανακατεύεις απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.


Ψήσιμο:


1. Ρίχνεις το μείγμα στη φόρμα και ψήνεις για 40-50 λεπτά, μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ.


2. Αφήνεις το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά και το ξεφορμάρεις σε σχάρα.


Γλάσο:


1. Σε ένα μπολ, ανακατεύεις την άχνη ζάχαρη με τον χυμό λεμονιού μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύρρευστο γλάσο.


2. Περιχύνεις το κέικ αφού έχει κρυώσει εντελώς.


Απόλαυσέ το με καφέ ή τσάι!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια