
Υλικά
• 500 γρ. μακαρόνια (κατά προτίμηση πένες ή ριγκατόνι)
• 500 γρ. φρέσκο σπανάκι (ή 300 γρ. κατεψυγμένο)
• 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
• 150 γρ. κρέμα γάλακτος
• 2 αυγά
• 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 100 γρ. τριμμένο τυρί (γραβιέρα ή κεφαλοτύρι)
• Αλάτι και πιπέρι
• 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Μαγείρεμα μακαρονιών:
• Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
• Στραγγίστε τα και αφήστε τα στην άκρη.
2. Σοτάρισμα σπανακιού:
• Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο.
• Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
• Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί. Αν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένο σπανάκι, φροντίστε να το στραγγίξετε καλά από τα υγρά του πριν το προσθέσετε.
• Αλατοπιπερώστε και, αν θέλετε, προσθέστε το μοσχοκάρυδο.
3. Ετοιμασία κρέμας:
• Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος.
• Προσθέστε τη μισή ποσότητα τριμμένου τυριού και ανακατέψτε.
4. Στήσιμο του φαγητού:
• Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα μακαρόνια, το σοταρισμένο σπανάκι και τη φέτα.
• Προσθέστε την κρέμα αυγού και ανακατέψτε καλά.
5. Ψήσιμο:
• Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος.
• Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
• Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Συμβουλές:
• Μπορείτε να προσθέσετε λίγη κρέμα γάλακτος επιπλέον αν θέλετε πιο κρεμώδη υφή.
• Για περισσότερη γεύση, προσθέστε λίγη ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα ή λίγες σταφίδες στο μείγμα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια