Advertisement

Main Ad

Συνταγή για μακαρόνια φούρνου με σπανάκι και φέτα

Περιγραφή φωτογραφίας

 


Υλικά


500 γρ. μακαρόνια (κατά προτίμηση πένες ή ριγκατόνι)

500 γρ. φρέσκο σπανάκι (ή 300 γρ. κατεψυγμένο)

200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

150 γρ. κρέμα γάλακτος

2 αυγά

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

100 γρ. τριμμένο τυρί (γραβιέρα ή κεφαλοτύρι)

Αλάτι και πιπέρι

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)


Εκτέλεση


1. Μαγείρεμα μακαρονιών:


Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.


Στραγγίστε τα και αφήστε τα στην άκρη.


2. Σοτάρισμα σπανακιού:


Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο.


Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.


Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί. Αν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένο σπανάκι, φροντίστε να το στραγγίξετε καλά από τα υγρά του πριν το προσθέσετε.


Αλατοπιπερώστε και, αν θέλετε, προσθέστε το μοσχοκάρυδο.


3. Ετοιμασία κρέμας:


Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος.


Προσθέστε τη μισή ποσότητα τριμμένου τυριού και ανακατέψτε.


4. Στήσιμο του φαγητού:


Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα μακαρόνια, το σοταρισμένο σπανάκι και τη φέτα.


Προσθέστε την κρέμα αυγού και ανακατέψτε καλά.


5. Ψήσιμο:


Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος.


Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.


Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.


Συμβουλές:


Μπορείτε να προσθέσετε λίγη κρέμα γάλακτος επιπλέον αν θέλετε πιο κρεμώδη υφή.


Για περισσότερη γεύση, προσθέστε λίγη ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα ή λίγες σταφίδες στο μείγμα.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια