Advertisement

Main Ad

Νηστίσιμη μπεσαμέλ χωρίς αυγά

Περιγραφή φωτογραφίας


Υλικά:


60 γρ ελαιόλαδο ή φυτικό βούτυρο

60 γρ αλεύρι

700 ml φυτικό γάλα (π.χ. αμυγδάλου, βρώμης ή σόγιας)

1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (κατά βούληση)


Εκτέλεση:


1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο ή το φυτικό βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε μια μέτρια κατσαρόλα.


2. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα ή ξύλινη κουτάλα για να δημιουργηθεί το “ρου” (το μείγμα αλευριού και λιπαρής ουσίας).


3. Σιγά-σιγά, προσθέστε το φυτικό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην δημιουργηθούν σβόλοι.


4. Συνεχίστε να ανακατεύετε και να μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι η μπεσαμέλ να πήξει και να αποκτήσει την επιθυμητή υφή. Αν είναι πολύ πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμη φυτικό γάλα.


5. Στο τέλος, αλατοπιπερώστε και προσθέστε το μοσχοκάρυδο για επιπλέον γεύση, αν το επιθυμείτε.


Η νηστίσιμη μπεσαμέλ σας είναι έτοιμη για να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε νηστίσιμη συνταγή, όπως λαζάνια ή παστίτσιο!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια