Advertisement

Main Ad

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και αυγολέμονο

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά (για 4 άτομα):

• 8 μέτρια κολοκυθάκια

• 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

• 1/2 φλ. ρύζι Καρολίνα

• 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

• 1/4 φλ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

• 1/4 φλ. άνηθος, ψιλοκομμένος

• 2 κ.σ. ελαιόλαδο

• Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα αυγολέμονο:

• 2 αυγά

• Χυμός από 2 λεμόνια

• Ζωμός από το φαγητό

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζεις τα κολοκυθάκια:

• Πλένεις τα κολοκυθάκια, κόβεις τις άκρες τους και τα αδειάζεις προσεκτικά με ειδικό εργαλείο ή κουτάλι, αφήνοντας λεπτό περίβλημα. Κρατάς τη σάρκα τους.

    2.   Φτιάχνεις τη γέμιση:

• Σε μπολ, ανακατεύεις τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τη ψιλοκομμένη σάρκα των κολοκυθιών, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

    3.  Γεμίζεις τα κολοκυθάκια:

• Με ένα κουτάλι, γεμίζεις τα κολοκυθάκια με το μείγμα, αφήνοντας λίγο χώρο για να φουσκώσει το ρύζι.

    4.  Μαγείρεμα:

• Τοποθετείς τα γεμιστά κολοκυθάκια σε κατσαρόλα και προσθέτεις ζεστό νερό μέχρι να τα καλύψει.

• Βράζεις σε μέτρια φωτιά για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

   5.  Φτιάχνεις το αυγολέμονο:

• Χτυπάς τα αυγά σε μπολ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτεις σταδιακά τον χυμό λεμονιού.

• Παίρνεις σιγά-σιγά ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα και τον προσθέτεις στο μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην "κόψει".

• Ρίχνεις το αυγολέμονο πίσω στην κατσαρόλα, ανακινείς ελαφρά και αφήνεις να δέσει η σάλτσα.

  6.  Σερβίρισμα:

• Σερβίρεις τα κολοκυθάκια ζεστά, με μπόλικη σάλτσα αυγολέμονο.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια