
Υλικά (για 4 άτομα):
• 20-25 κολοκυθοανθούς, φρέσκους
• 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
• 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
• 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 1/4 φλιτζανιού άνηθο, ψιλοκομμένο
• 1/4 φλιτζανιού δυόσμο, ψιλοκομμένο
• 1 ντομάτα, τριμμένη
• Χυμός από 1 λεμόνι
• Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία κολοκυθοανθών:
• Πλύνετε τους κολοκυθοανθούς απαλά για να μην σκιστούν.
• Αφαιρέστε το εσωτερικό στήμονα (αν υπάρχει) και αφήστε τους να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
2. Ετοιμασία γέμισης:
1. Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.
2. Προσθέστε το ρύζι και σοτάρετε για 1-2 λεπτά.
3. Ρίξτε την τριμμένη ντομάτα, 1/2 φλιτζάνι νερό, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε για 5-7 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
4. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε με τα μυρωδικά (μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο).
3. Γέμισμα κολοκυθοανθών:
• Γεμίστε απαλά κάθε κολοκυθοανθό με 1 κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση.
• Κλείστε τις άκρες τους διπλώνοντας απαλά.
4. Μαγείρεμα:
1. Τοποθετήστε τους γεμισμένους κολοκυθοανθούς σε κατσαρόλα ή ταψί, κολλητά μεταξύ τους, για να μην ανοίξουν κατά το μαγείρεμα.
2. Ρίξτε από πάνω λίγο ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και 1 φλιτζάνι νερό.
3. Σκεπάστε την κατσαρόλα ή το ταψί με καπάκι ή αλουμινόχαρτο.
4. Σιγομαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά ή ψήστε στους 180°C στον φούρνο για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι κολοκυθοανθοί και να ψηθεί το ρύζι.
Σερβίρισμα:
Σερβίρετε χλιαρούς ή σε θερμοκρασία δωματίου με λίγο γιαούρτι ή δροσερή σαλάτα στο πλάι.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια