Advertisement

Main Ad

Γεμιστοί κολοκυθοανθοί

Περιγραφή φωτογραφίας


Υλικά (για 4 άτομα):


20-25 κολοκυθοανθούς, φρέσκους

1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1/4 φλιτζανιού άνηθο, ψιλοκομμένο

1/4 φλιτζανιού δυόσμο, ψιλοκομμένο

1 ντομάτα, τριμμένη

Χυμός από 1 λεμόνι

Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία κολοκυθοανθών:


Πλύνετε τους κολοκυθοανθούς απαλά για να μην σκιστούν.


Αφαιρέστε το εσωτερικό στήμονα (αν υπάρχει) και αφήστε τους να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.


2. Ετοιμασία γέμισης:


1. Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.


2. Προσθέστε το ρύζι και σοτάρετε για 1-2 λεπτά.


3. Ρίξτε την τριμμένη ντομάτα, 1/2 φλιτζάνι νερό, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε για 5-7 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.


4. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε με τα μυρωδικά (μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο).


3. Γέμισμα κολοκυθοανθών:


Γεμίστε απαλά κάθε κολοκυθοανθό με 1 κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση.


Κλείστε τις άκρες τους διπλώνοντας απαλά.


4. Μαγείρεμα:


1. Τοποθετήστε τους γεμισμένους κολοκυθοανθούς σε κατσαρόλα ή ταψί, κολλητά μεταξύ τους, για να μην ανοίξουν κατά το μαγείρεμα.


2. Ρίξτε από πάνω λίγο ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και 1 φλιτζάνι νερό.


3. Σκεπάστε την κατσαρόλα ή το ταψί με καπάκι ή αλουμινόχαρτο.


4. Σιγομαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά ή ψήστε στους 180°C στον φούρνο για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι κολοκυθοανθοί και να ψηθεί το ρύζι.


Σερβίρισμα:


Σερβίρετε χλιαρούς ή σε θερμοκρασία δωματίου με λίγο γιαούρτι ή δροσερή σαλάτα στο πλάι.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια