Advertisement

Main Ad

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Περιγραφή φωτογραφίας


Υλικά:

6 μεγάλα λεμόνια (ακέρωτα)

800 γρ. ζάχαρη

4 φλιτζάνια νερό

Χυμός από 1 λεμόνι

1 ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)

3-4 γαρίφαλα (προαιρετικά)


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία λεμονιών:


Πλύνετε καλά τα λεμόνια και τρίψτε ελαφρά τη φλούδα με έναν τρίφτη για να αφαιρέσετε την έντονη πικράδα.


Κόψτε τα λεμόνια σε λεπτές λωρίδες (ή κρατήστε τη φλούδα σε ροδέλες, αν θέλετε να φτιάξετε ρολάκια).


2. Αφαίρεση πικρίλας:


Βράστε τις φλούδες ή τις φέτες λεμονιού σε μπόλικο νερό για 5-7 λεπτά και σουρώστε.


Επαναλάβετε τη διαδικασία 2-3 φορές, αλλάζοντας το νερό κάθε φορά, ώστε να φύγει η πικρίλα.


3. Προετοιμασία σιροπιού:


Σε μια κατσαρόλα, βράστε τη ζάχαρη με το νερό για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σχηματιστεί ένα αραιό σιρόπι.


Προσθέστε τις φλούδες λεμονιού στο σιρόπι και, αν θέλετε, το ξυλάκι κανέλας και τα γαρίφαλα.


4. Μαγείρεμα:


Σιγοβράστε για περίπου 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να δέσει το σιρόπι (όταν πέφτει μια σταγόνα σε πιάτο και δεν απλώνεται).


5. Προσθήκη χυμού λεμονιού:


Λίγο πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, προσθέστε τον χυμό λεμονιού, που βοηθά στη διατήρηση του γλυκού και στη σταθερότητα του σιροπιού.


6. Αποθήκευση:


Μεταφέρετε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ζεστό. Κλείστε τα καλά και αφήστε τα να κρυώσουν ανάποδα.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!




 

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια