
Υλικά:
• 1/2 φλιτζάνι ξύδι ρυζιού (ή λευκό ξύδι)
• 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
• 1/4 φλιτζανιού νερό
• 1-2 κόκκινες πιπεριές τσίλι (ή καυτερές πιπεριές της επιλογής σας), ψιλοκομμένες
• 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
• 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας (προαιρετικά)
• 1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κ.σ. νερό
Εκτέλεση:
1. Ανακάτεμα υλικών:
• Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατέψτε το ξύδι, τη ζάχαρη και το νερό. Ζεστάνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
2. Προσθήκη καρυκευμάτων:
• Προσθέστε τις ψιλοκομμένες πιπεριές τσίλι, το σκόρδο και τη σάλτσα σόγιας (αν χρησιμοποιείτε). Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά.
3. Πύκνωση:
• Ρίξτε το διαλυμένο κορν φλάουρ στο μείγμα και ανακατέψτε καλά. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα και να αποκτήσει την επιθυμητή υφή.
4. Αποθήκευση:
• Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει εντελώς.
• Φυλάξτε τη σάλτσα σε αποστειρωμένο βάζο στο ψυγείο.
Συμβουλές:
• Ρυθμίστε την ένταση: Αν θέλετε λιγότερο καυτερή γεύση, αφαιρέστε τα σπόρια από τις πιπεριές τσίλι.
• Διατήρηση: Η σάλτσα διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες.
Καλή επιτυχία!

0 Σχόλια