Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Γλυκιά Σάλτσα Τσίλι

Περιγραφή φωτογραφίας

Μια νόστιμη, γλυκόξινη σάλτσα με ελαφριά πικάντικη γεύση, ιδανική για συνοδευτικό σε spring rolls, τηγανητά φαγητά, κοτόπουλο ή λαχανικά.

Υλικά:

1/2 φλιτζάνι ξύδι ρυζιού (ή λευκό ξύδι)

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

1/4 φλιτζανιού νερό

1-2 κόκκινες πιπεριές τσίλι (ή καυτερές πιπεριές της επιλογής σας), ψιλοκομμένες

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1 κ.σ. σάλτσα σόγιας (προαιρετικά)

1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κ.σ. νερό


Εκτέλεση:

1. Ανακάτεμα υλικών:

Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατέψτε το ξύδι, τη ζάχαρη και το νερό. Ζεστάνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

2. Προσθήκη καρυκευμάτων:

Προσθέστε τις ψιλοκομμένες πιπεριές τσίλι, το σκόρδο και τη σάλτσα σόγιας (αν χρησιμοποιείτε). Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά.

3. Πύκνωση:

Ρίξτε το διαλυμένο κορν φλάουρ στο μείγμα και ανακατέψτε καλά. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα και να αποκτήσει την επιθυμητή υφή.

4. Αποθήκευση:

Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει εντελώς.

Φυλάξτε τη σάλτσα σε αποστειρωμένο βάζο στο ψυγείο.


Συμβουλές:

Ρυθμίστε την ένταση: Αν θέλετε λιγότερο καυτερή γεύση, αφαιρέστε τα σπόρια από τις πιπεριές τσίλι.

Διατήρηση: Η σάλτσα διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες.


Καλή επιτυχία!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια