Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Καλαμαράκια Κοκκινιστά

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά (για 4 άτομα):

1 κιλό καλαμαράκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα)

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κονσέρβα ντοματίνια ή 2 ντομάτες φρέσκες, τριμμένες

1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί

1 κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά)

1/2 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. πιπέρι

1/2 κ.γ. ρίγανη

1 φύλλο δάφνης

1/2 φλιτζάνι νερό ή ζωμό λαχανικών


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία των Καλαμαριών:


Αν χρησιμοποιείτε φρέσκα καλαμαράκια, καθαρίστε τα και κόψτε τα σε ροδέλες ή λωρίδες, ανάλογα με την προτίμησή σας. Αν είναι κατεψυγμένα, αφήστε τα να ξεπαγώσουν και στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας.


2. Σοτάρισμα Κρεμμυδιού και Σκόρδου:


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.


3. Προσθήκη Ντομάτας και Μπαχαρικών:


Προσθέστε τα τριμμένα ντοματίνια ή τις φρέσκες ντομάτες στην κατσαρόλα. Αν χρησιμοποιείτε κονσέρβα ντοματίνια, ανακατέψτε τα με 1/2 κουταλάκι ζάχαρη για να εξισορροπήσετε την οξύτητα.


Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το φύλλο δάφνης και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει και να αποκτήσει πλούσιο χρώμα.


4. Μαγείρεμα των Καλαμαριών:


Προσθέστε τα καλαμαράκια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα ντομάτας και ανακατέψτε καλά.


Ρίξτε το λευκό κρασί και το νερό (ή ζωμό) και αφήστε τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 25-30 λεπτά, μέχρι τα καλαμαράκια να γίνουν τρυφερά και η σάλτσα να δέσει.


5. Σερβίρισμα:


Σερβίρετε τα καλαμαράκια κοκκινιστά ζεστά, γαρνιρισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά).


Συνοδεύστε με ρύζι, πατάτες τηγανητές ή φρέσκο ψωμί για να απολαύσετε τη νοστιμότατη σάλτσα.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια