Advertisement

Main Ad

Γλυκό του κουταλιού κυδώνι

Περιγραφή φωτογραφίας

Υλικά:

1 κιλό κυδώνια (καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες)

1 κιλό ζάχαρη

1 λίτρο νερό

Χυμός από 1 λεμόνι

1 ξύλο κανέλας

2-3 γαρίφαλα (προαιρετικά)

Αμύγδαλα ασπρισμένα (προαιρετικά, για διακόσμηση)


Εκτέλεση:


1. Καθάρισμα κυδωνιών:


Καθαρίστε τα κυδώνια από τη φλούδα και τα κουκούτσια. Κρατήστε τα κουκούτσια τυλιγμένα σε τουλπάνι, γιατί βοηθούν στο να δέσει το σιρόπι.


2. Βράσιμο κυδωνιών:


Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το νερό, τη ζάχαρη, και το τουλπάνι με τα κουκούτσια. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, προσθέστε τα κυδώνια.


3. Μαγείρεμα:


Αφήστε τα κυδώνια να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 45-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσοκόκκινο χρώμα. Προσθέστε το ξύλο κανέλας και τα γαρίφαλα.


4. Δέσιμο σιροπιού:


Βγάλτε το τουλπάνι με τα κουκούτσια και συνεχίστε το βράσιμο μέχρι το σιρόπι να δέσει. Για να ελέγξετε, ρίξτε μια σταγόνα σιρόπι σε ένα πιατάκι: αν στέκεται χωρίς να απλώνεται, είναι έτοιμο.


5. Τελείωμα:


Λίγο πριν το τέλος, προσθέστε το χυμό λεμονιού για να μην ζαχαρώσει το γλυκό.


6. Αποθήκευση:


Μεταφέρετε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ζεστό. Κλείστε τα καλά και αφήστε τα να κρυώσουν αναποδογυρισμένα.


Σερβίρισμα:


Σερβίρετε το γλυκό κυδώνι μόνο του ή με γιαούρτι, παγωτό ή ακόμα και σε γλυκά όπως cheesecake!



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια