Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Μάφιν σοκολάτα

Περιγραφή φωτογραφίας

Υλικά (για 12 μάφιν)

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ. κακάο σκόνη (άγλυκο)

150 γρ. ζάχαρη

2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα

1 πρέζα αλάτι

150 ml γάλα

2 αυγά

120 ml ηλιέλαιο ή λιωμένο βούτυρο

1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

100 γρ. σταγόνες σοκολάτας (ή ψιλοκομμένη κουβερτούρα)


Εκτέλεση


1. Προετοιμασία φούρνου και θηκών

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C (στις αντιστάσεις) ή 170°C (στον αέρα). Τοποθέτησε θηκούλες για μάφιν σε ένα ταψί.


2. Ανακάτεμα ξηρών υλικών

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.


3. Ανακάτεμα υγρών υλικών

Σε ένα άλλο μπολ, χτύπησε ελαφρώς τα αυγά. Πρόσθεσε το γάλα, το ηλιέλαιο (ή το βούτυρο) και τη βανίλια.


4. Συνδυασμός

Ρίξε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα ξηρά. Ανακάτεψε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Μην παρανακατέψεις – το μίγμα πρέπει να είναι ελαφρώς σβωλιασμένο.

Πρόσθεσε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακάτεψε ελαφρά.


5. Γέμισμα θηκών

Γέμισε τις θηκούλες κατά τα 2/3 με το μίγμα.


6. Ψήσιμο

Ψήσε για 18-20 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσεις στο κέντρο να βγαίνει καθαρή.


7. Σερβίρισμα

Άφησε τα μάφιν να κρυώσουν για 5 λεπτά στη φόρμα και στη συνέχεια μετέφερέ τα σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.


Tip:

Μπορείς να προσθέσεις ξηρούς καρπούς, κομμάτια λευκής σοκολάτας ή ακόμη και λίγη μαρμελάδα στη μέση του κάθε μάφιν πριν το ψήσιμο για έξτρα γεύση.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια