Advertisement

Main Ad

Σαρδέλες στο φούρνο

Περιγραφή φωτογραφίας


Υλικά:


1 κιλό σαρδέλες, καθαρισμένες

2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Χυμός από 1 λεμόνι

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Αλάτι και πιπέρι

Προαιρετικά: 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες ή ψιλοκομμένη


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία Σαρδέλας: Πλύνετε καλά τις σαρδέλες, αφαιρέστε τα κεφάλια και τα εντόσθια (αν δεν είναι ήδη καθαρισμένες).


2. Μαρινάδα: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.


3. Τακτοποίηση στο ταψί: Τοποθετήστε τις σαρδέλες σε ένα ταψί σε μια στρώση. Ρίξτε τη μαρινάδα από πάνω. Αν χρησιμοποιείτε ντομάτα, τοποθετήστε τις φέτες πάνω από τις σαρδέλες. Πασπαλίστε με μαϊντανό.


4. Ψήσιμο: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Ψήστε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.


5. Σερβίρισμα: Σερβίρετε ζεστές ή χλιαρές με συνοδεία από πατάτες, σαλάτα ή φρέσκο ψωμί.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια