Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Πανακότα

Περιγραφή φωτογραφίας


Υλικά (για 6 μερίδες):


500 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

100 ml γάλα

80 γρ. ζάχαρη

1 βανιλίνη ή 1 λοβός βανίλιας (για πιο έντονη γεύση)

3 φύλλα ζελατίνης (ή 6 γρ. σκόνη ζελατίνης)

Προαιρετικά: σάλτσα φρούτων ή καραμέλα για το σερβίρισμα


Εκτέλεση:


1. Ετοιμασία της ζελατίνης:


Μουλιάστε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.


Αν χρησιμοποιείτε σκόνη, διαλύστε τη σε 3-4 κουταλιές κρύο νερό.


2. Ζέσταμα της κρέμας:


Σε ένα κατσαρολάκι, ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.


Αν χρησιμοποιείτε λοβό βανίλιας, κόψτε τον κατά μήκος, αφαιρέστε τους σπόρους και προσθέστε τους στην κρέμα μαζί με τον λοβό.


Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, χωρίς να αφήσετε το μείγμα να βράσει.


3. Προσθήκη ζελατίνης:


Αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.


Στύψτε τη ζελατίνη (αν είναι σε φύλλα) και προσθέστε τη στο ζεστό μείγμα. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί πλήρως.


4. Στραγγίστε (αν χρειάζεται):


Αν χρησιμοποιήσατε λοβό βανίλιας, αφαιρέστε τον και σουρώστε το μείγμα για πιο λεία υφή.


5. Γέμισμα καλουπιών:


Μοιράστε το μείγμα σε ατομικά μπολ ή φόρμες.


Αφήστε τα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες (ή όλη νύχτα) μέχρι να πήξουν.


6. Σερβίρισμα:


Ξεφορμάρετε την πανακότα βυθίζοντας το κάτω μέρος της φόρμας σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα. Αναποδογυρίστε την σε πιάτο.


Γαρνίρετε με σάλτσα φρούτων, καραμέλα, λιωμένη σοκολάτα ή φρέσκα φρούτα.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια