Advertisement

Main Ad

Συνταγή για κοτόπουλο φρικασέ

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά:

1 κοτόπουλο (κομμένο σε μερίδες)

2 μαρούλια (ή 1 μαρούλι και 1 iceberg)

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι νερό (ή ζωμό κοτόπουλου)

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Για το αυγολέμονο:


2 αυγά

Χυμό από 2 λεμόνια


Εκτέλεση:


1. Σοτάρισμα κοτόπουλου:


Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν. Βγάλτε τα και αφήστε τα στην άκρη.


2. Σοτάρισμα λαχανικών:


Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέστε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα.


3. Μαγείρεμα κοτόπουλου:


Βάλτε ξανά το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, προσθέστε τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και το νερό ή τον ζωμό. Σιγοβράστε για περίπου 40-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.


4. Προσθήκη λαχανικών:


Κόψτε το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια και προσθέστε το στην κατσαρόλα. Σιγοβράστε για ακόμα 10-15 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.


5. Ετοιμασία αυγολέμονου:


Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε σταδιακά τον χυμό λεμονιού. Πάρτε λίγο ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα και προσθέστε τον σιγά-σιγά στο αυγολέμονο, χτυπώντας συνεχώς για να μην κόψει.


6. Σύνθεση πιάτου:


Ρίξτε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακινήστε την (μην ανακατέψετε με κουτάλα για να μη διαλυθούν τα λαχανικά). Αφήστε το να πάρει μια βράση για 2-3 λεπτά.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!



Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια