
Υλικά:
• 1 κοτόπουλο (κομμένο σε μερίδες)
• 2 μαρούλια (ή 1 μαρούλι και 1 iceberg)
• 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
• 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
• 1 φλιτζάνι νερό (ή ζωμό κοτόπουλου)
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το αυγολέμονο:
• 2 αυγά
• Χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση:
1. Σοτάρισμα κοτόπουλου:
Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν. Βγάλτε τα και αφήστε τα στην άκρη.
2. Σοτάρισμα λαχανικών:
Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέστε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα.
3. Μαγείρεμα κοτόπουλου:
Βάλτε ξανά το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, προσθέστε τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και το νερό ή τον ζωμό. Σιγοβράστε για περίπου 40-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
4. Προσθήκη λαχανικών:
Κόψτε το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια και προσθέστε το στην κατσαρόλα. Σιγοβράστε για ακόμα 10-15 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
5. Ετοιμασία αυγολέμονου:
Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε σταδιακά τον χυμό λεμονιού. Πάρτε λίγο ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα και προσθέστε τον σιγά-σιγά στο αυγολέμονο, χτυπώντας συνεχώς για να μην κόψει.
6. Σύνθεση πιάτου:
Ρίξτε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακινήστε την (μην ανακατέψετε με κουτάλα για να μη διαλυθούν τα λαχανικά). Αφήστε το να πάρει μια βράση για 2-3 λεπτά.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια