
Υλικά
• 1 μικρό κουνουπίδι (περίπου 500 γρ.)
• 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά ή βρώμη αλεσμένη
• 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (π.χ. παρμεζάνα ή γραβιέρα)
• 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
• 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
• 2 αυγά
• 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 1 κουταλάκι ρίγανη
• Αλάτι και πιπέρι
• Ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα ή το ψήσιμο)
Εκτέλεση
1. Προετοιμασία του κουνουπιδιού:
• Κόψτε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και βράστε το σε αλατισμένο νερό για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
• Στραγγίστε το καλά και αφήστε το να κρυώσει.
2. Πολτοποίηση:
• Με ένα πιρούνι ή πολυμηχάνημα, λιώστε το κουνουπίδι μέχρι να γίνει σαν πουρές.
3. Ετοιμασία του μείγματος:
• Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το κουνουπίδι, τη φρυγανιά, το τυρί, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα αυγά, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
• Αν το μείγμα είναι πολύ υγρό, προσθέστε λίγη επιπλέον φρυγανιά.
4. Σχηματισμός κεφτέδων:
• Πλάστε μικρούς κεφτέδες με τα χέρια σας.
5. Μαγείρεμα:
• Τηγάνισμα: Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
• Ψήσιμο: Τοποθετήστε τους κεφτέδες σε λαδόκολλα, ραντίστε τους με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε στους 180°C για 20-25 λεπτά, γυρίζοντάς τους στη μέση του χρόνου.
Σερβίρισμα
Σερβίρετε τα κεφτεδάκια ζεστά με μια σάλτσα γιαουρτιού ή ντιπ ντομάτας.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια