Advertisement

Main Ad

Συνταγή για κεφτεδάκια από κουνουπίδι

Περιγραφή φωτογραφίας


Υλικά

1 μικρό κουνουπίδι (περίπου 500 γρ.)

1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά ή βρώμη αλεσμένη

1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (π.χ. παρμεζάνα ή γραβιέρα)

1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο

1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 αυγά

2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κουταλάκι ρίγανη

Αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα ή το ψήσιμο)


Εκτέλεση


1. Προετοιμασία του κουνουπιδιού:


Κόψτε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και βράστε το σε αλατισμένο νερό για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.


Στραγγίστε το καλά και αφήστε το να κρυώσει.


2. Πολτοποίηση:


Με ένα πιρούνι ή πολυμηχάνημα, λιώστε το κουνουπίδι μέχρι να γίνει σαν πουρές.


3. Ετοιμασία του μείγματος:


Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το κουνουπίδι, τη φρυγανιά, το τυρί, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα αυγά, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.


Αν το μείγμα είναι πολύ υγρό, προσθέστε λίγη επιπλέον φρυγανιά.


4. Σχηματισμός κεφτέδων:


Πλάστε μικρούς κεφτέδες με τα χέρια σας.


5. Μαγείρεμα:


Τηγάνισμα: Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.


Ψήσιμο: Τοποθετήστε τους κεφτέδες σε λαδόκολλα, ραντίστε τους με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε στους 180°C για 20-25 λεπτά, γυρίζοντάς τους στη μέση του χρόνου.


Σερβίρισμα


Σερβίρετε τα κεφτεδάκια ζεστά με μια σάλτσα γιαουρτιού ή ντιπ ντομάτας. 


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια