Advertisement

Main Ad

Συνταγή για σπιτικό λικέρ καφέ

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά:

200 γρ καφές (φρέσκο, αλεσμένο ή σε κόκκους)

500 ml βότκα ή ρούμι

400 γρ ζάχαρη

400 ml νερό

1 βανίλια (προαιρετικά)


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία καφέ:


Βράστε 400 ml νερού και ετοιμάστε 200 γρ καφέ (προτιμήστε έναν δυνατό, φρέσκο καφέ). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε έτοιμο φίλτρο είτε καφέ σε κόκκους που θα τον αλέσετε.


Αφήστε τον καφέ να κρυώσει για λίγο.


2. Παρασκευή σιροπιού:


Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε τη ζάχαρη και το νερό. Ζεστάνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη πλήρως. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.


3. Αναμείξτε τα υλικά:


Σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο, προσθέστε τον κρύο καφέ, το σιρόπι που ετοιμάσατε και τη βότκα ή το ρούμι. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και τη βανίλια για επιπλέον άρωμα.


Κλείστε το βάζο καλά και ανακινήστε το.


4. Αναμονή:


Αφήστε το λικέρ να ωριμάσει για 2-3 εβδομάδες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. Ανακινείτε το βάζο κάθε 2-3 ημέρες για να αναμειχθούν οι γεύσεις.


5. Φιλτράρισμα και εμφιάλωση:


Όταν το λικέρ έχει ωριμάσει, φιλτράρετε το για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα καφέ.


Μεταφέρετε το λικέρ σε μπουκάλια και αφήστε το για μερικές ακόμα ημέρες πριν το καταναλώσετε.


Το σπιτικό λικέρ καφέ είναι έτοιμο για να το απολαύσετε σκέτο, με πάγο ή ως συστατικό σε κοκτέιλ!


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!



Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια