
Υλικά:
• 2 μεγάλες μελιτζάνες
• 200 γρ. φέτα
• 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
• 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
• 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
• Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
• Αλάτι και πιπέρι
• 1 φλιτζάνι αλεύρι (για πανάρισμα)
• 1 αυγό (χτυπημένο)
• 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία Μελιτζάνας:
• Κόψτε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες κατά μήκος.
• Αλατίστε τις φέτες και αφήστε τις σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. Ξεπλύνετε και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας.
2. Ετοιμάστε τη Γέμιση:
• Σε ένα μπολ, λιώστε τη φέτα με ένα πιρούνι.
• Προσθέστε το γιαούρτι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, και λίγο πιπέρι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
3. Συναρμολόγηση:
• Τοποθετήστε μια κουταλιά από τη γέμιση σε κάθε φέτα μελιτζάνας και τυλίξτε τη σε ρολό.
4. Πανάρισμα:
• Βουτήξτε κάθε ρολό στο αλεύρι, στη συνέχεια στο χτυπημένο αυγό, και τέλος στη φρυγανιά.
5. Τηγάνισμα:
• Ζεστάνετε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
• Τηγανίστε τα ρολάκια μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και τραγανά. Βγάλτε τα και ακουμπήστε τα σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
6. Σερβίρισμα:
• Σερβίρετε τα ρολάκια ζεστά, με συνοδευτική σάλτσα γιαουρτιού ή μια ελαφριά ντιπ με βάση το γιαούρτι και το λεμόνι.
Tips:
• Αν θέλετε μια πιο ελαφριά εκδοχή, ψήστε τις μελιτζάνες στον φούρνο αντί να τις τηγανίσετε.
• Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φέτα με ανθότυρο για πιο ήπια γεύση.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια