Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Τραγανά Ρολάκια Μελιτζάνας με Φέτα

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά:

2 μεγάλες μελιτζάνες

200 γρ. φέτα

2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Αλάτι και πιπέρι

1 φλιτζάνι αλεύρι (για πανάρισμα)

1 αυγό (χτυπημένο)

1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία Μελιτζάνας:


Κόψτε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες κατά μήκος.


Αλατίστε τις φέτες και αφήστε τις σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. Ξεπλύνετε και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας.


2. Ετοιμάστε τη Γέμιση:


Σε ένα μπολ, λιώστε τη φέτα με ένα πιρούνι.


Προσθέστε το γιαούρτι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, και λίγο πιπέρι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.


3. Συναρμολόγηση:


Τοποθετήστε μια κουταλιά από τη γέμιση σε κάθε φέτα μελιτζάνας και τυλίξτε τη σε ρολό.


4. Πανάρισμα:


Βουτήξτε κάθε ρολό στο αλεύρι, στη συνέχεια στο χτυπημένο αυγό, και τέλος στη φρυγανιά.


5. Τηγάνισμα:


Ζεστάνετε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.


Τηγανίστε τα ρολάκια μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και τραγανά. Βγάλτε τα και ακουμπήστε τα σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.


6. Σερβίρισμα:


Σερβίρετε τα ρολάκια ζεστά, με συνοδευτική σάλτσα γιαουρτιού ή μια ελαφριά ντιπ με βάση το γιαούρτι και το λεμόνι.


Tips:


Αν θέλετε μια πιο ελαφριά εκδοχή, ψήστε τις μελιτζάνες στον φούρνο αντί να τις τηγανίσετε.


Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φέτα με ανθότυρο για πιο ήπια γεύση.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!




Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια