Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Τάρτα Λεμονιού

Περιγραφή φωτογραφίας


Υλικά


Για τη βάση:


200 γρ. μπισκότα digestive ή τύπου πτι-μπερ (τριμμένα σε σκόνη)

100 γρ. βούτυρο (λιωμένο)


Για τη γέμιση:


4 αυγά

150 γρ. ζάχαρη

120 ml χυμό λεμονιού (περίπου 3 λεμόνια)

Ξύσμα από 2 λεμόνια

200 ml κρέμα γάλακτος


Για τη διακόσμηση:


Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Φέτες λεμονιού ή ξύσμα για γαρνιτούρα


Εκτέλεση


1. Προετοιμασία της βάσης:


1. Τρίψε τα μπισκότα σε σκόνη με τη βοήθεια ενός πολυκόφτη ή με έναν πλάστη, τοποθετώντας τα σε σακουλάκι.


2. Ανακάτεψε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα που θυμίζει υγρή άμμο.


3. Άπλωσε το μείγμα σε μια ταρτιέρα (διαμέτρου 20-22 εκ.) και πίεσε καλά με τα χέρια ή με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού για να δημιουργήσεις μια συμπαγή βάση.


4. Βάλε τη βάση στο ψυγείο για 20 λεπτά ή στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180°C (για πιο τραγανό αποτέλεσμα).


2. Προετοιμασία της γέμισης:


1. Σε ένα μπολ, χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν ελαφρώς.


2. Πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα και την κρέμα γάλακτος.Ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.


3. Ρίξε τη γέμιση πάνω από τη βάση μπισκότου.


3. Ψήσιμο:


1. Ψήσε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30-35 λεπτά, μέχρι η γέμιση να σταθεροποιηθεί αλλά να παραμένει ελαφρώς κρεμώδης στο κέντρο.


2. Βγάλε την τάρτα από τον φούρνο και άφησέ την να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, βάλ’ την στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τη σερβίρεις.


4. Διακόσμηση και σερβίρισμα:


Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και στόλισε με φέτες λεμονιού ή ξύσμα.


Σέρβιρε την τάρτα δροσερή για απόλυτη απόλαυση!


Tips:


Αν θέλεις πιο έντονη γεύση λεμονιού, πρόσθεσε λίγο επιπλέον ξύσμα.


Η βάση μπορεί να γίνει και με ζύμη μπριζέ, αν προτιμάς κάτι πιο παραδοσιακό.


Συνοδέψτε την τάρτα με λίγη σαντιγί για πιο γλυκιά ισορροπία.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια