
Υλικά:
• 500 γρ. πέννες
• 200 γρ. φέτα
• 300 γρ. ντοματίνια (ολόκληρα)
• 2-3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
• 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι (προαιρετικά)
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• Φρέσκος βασιλικός ή μαϊντανός (για γαρνίρισμα)
Εκτέλεση:
1. Βράστε τις πέννες:
• Σε μεγάλη κατσαρόλα, βράστε τις πέννες σε αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε και αφήστε στην άκρη.
2. Ετοιμάστε τη βάση:
• Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τοποθετήστε τη φέτα στο κέντρο.
• Γύρω από τη φέτα, προσθέστε τα ντοματίνια.
3. Προσθέστε τα μυρωδικά:
• Πασπαλίστε το σκόρδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι (με μέτρο, γιατί η φέτα είναι αλμυρή) και πιπέρι.
• Ραντίστε με το ελαιόλαδο.
4. Ψήστε:
• Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
• Ψήστε το μείγμα για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι τα ντοματίνια να μαλακώσουν και η φέτα να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
5. Ανακατέψτε:
• Μόλις βγάλετε το σκεύος από τον φούρνο, λιώστε ελαφρώς τη φέτα με ένα πιρούνι και ανακατέψτε τη με τα ντοματίνια για να δημιουργήσετε μια κρεμώδη σάλτσα.
6. Συνδυάστε:
• Προσθέστε τις πέννες στο σκεύος και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν από τη σάλτσα.
7. Σερβίρετε:
• Γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό και σερβίρετε ζεστό.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια