Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Πέννες στο Φούρνο με Φέτα και Ντοματίνια

Περιγραφή φωτογραφίας

Υλικά:


500 γρ. πέννες

200 γρ. φέτα

300 γρ. ντοματίνια (ολόκληρα)

2-3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι (προαιρετικά)

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Φρέσκος βασιλικός ή μαϊντανός (για γαρνίρισμα)


Εκτέλεση:


1. Βράστε τις πέννες:


Σε μεγάλη κατσαρόλα, βράστε τις πέννες σε αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε και αφήστε στην άκρη.


2. Ετοιμάστε τη βάση:


Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τοποθετήστε τη φέτα στο κέντρο.


Γύρω από τη φέτα, προσθέστε τα ντοματίνια.


3. Προσθέστε τα μυρωδικά:


Πασπαλίστε το σκόρδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι (με μέτρο, γιατί η φέτα είναι αλμυρή) και πιπέρι.


Ραντίστε με το ελαιόλαδο.


4. Ψήστε:


Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.


Ψήστε το μείγμα για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι τα ντοματίνια να μαλακώσουν και η φέτα να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.


5. Ανακατέψτε:


Μόλις βγάλετε το σκεύος από τον φούρνο, λιώστε ελαφρώς τη φέτα με ένα πιρούνι και ανακατέψτε τη με τα ντοματίνια για να δημιουργήσετε μια κρεμώδη σάλτσα.


6. Συνδυάστε:


Προσθέστε τις πέννες στο σκεύος και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν από τη σάλτσα.


7. Σερβίρετε:


Γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό και σερβίρετε ζεστό.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!




Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια