Advertisement

Main Ad

Αγκινάρες στο φούρνο

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά:

8 φρέσκες αγκινάρες (ή κατεψυγμένες καθαρισμένες)

Χυμός από 2 λεμόνια

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι νερό ή ζωμός λαχανικών

2 κουτ. σούπας φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

1 κουτ. γλυκού ρίγανη

Αλάτι και πιπέρι

50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)

1/4 φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά (προαιρετικά)


Εκτέλεση:


1. Ετοιμασία αγκινάρων:


Αν χρησιμοποιείτε φρέσκες αγκινάρες, καθαρίστε τις αφαιρώντας τα εξωτερικά φύλλα και κόψτε τα στελέχη. Βυθίστε τις σε ένα μπολ με νερό και λεμόνι για να μην μαυρίσουν.


2. Προετοιμασία σάλτσας:


Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη ρίγανη, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.


3. Συναρμολόγηση:


Τοποθετήστε τις αγκινάρες σε ένα πυρίμαχο σκεύος με την καρδιά τους προς τα πάνω.


Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από τις αγκινάρες και προσθέστε το νερό ή τον ζωμό.


Αν θέλετε, πασπαλίστε με την τριμμένη φρυγανιά και την παρμεζάνα για πιο τραγανή υφή.


4. Ψήσιμο:


Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.


Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 30-40 λεπτά.


Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.


Σερβίρισμα:


Σερβίρετε τις αγκινάρες ζεστές, με μια φέτα λεμονιού για επιπλέον άρωμα. Συνδυάζονται τέλεια με φρέσκο ψωμί και μια δροσερή σαλάτα.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!




Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια