Advertisement

Main Ad

Συνταγή Για Ραφιόλια Πάρου

Περιγραφή φωτογραφίας

Υλικά:


Για τη ζύμη:


500 γρ. αλεύρι

1 αυγό

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1/2 φλ. νερό (ή όσο χρειάζεται)

1/2 κ.γ. αλάτι


Για τη γέμιση:


500 γρ. φρέσκια μυζήθρα ή μαστέλο

100 γρ. φέτα (προαιρετικά)

1 αυγό

1/2 κ.γ. πιπέρι

1/2 κ.γ. ρίγανη

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο


Για το σερβίρισμα:


Σάλτσα ντομάτας ή βούτυρο λιωμένο με φασκόμηλο (προαιρετικά)


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία ζύμης:


Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και λίγο νερό.


Ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό.


Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.


2. Προετοιμασία γέμισης:


Σε ένα μπολ, αναμειγνύετε τη μυζήθρα (ή το μαστέλο) με τη φέτα (αν χρησιμοποιείτε), το αυγό, το πιπέρι και τη ρίγανη.


Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενής η γέμιση.


3. Σχηματισμός των ραφιόλιων:


Χωρίζετε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες και ανοίγετε κάθε μπαλίτσα σε λεπτό φύλλο (όχι μεγαλύτερο από 2-3 χιλιοστά).


Κόβετε το φύλλο σε στρογγυλά κομμάτια (με ένα ποτήρι ή κουπάτ).


Τοποθετείτε μια κουταλιά της γέμισης στο κέντρο κάθε κομματιού ζύμης και κλείνετε τα ραφιόλια διπλώνοντάς τα στη μέση, πιέζοντας τις άκρες για να κολλήσουν καλά.


4. Βράσιμο:


Βράζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνετε τα ραφιόλια.


Τα βράζετε για 5-7 λεπτά ή μέχρι να ανεβούν στην επιφάνεια και να μαγειρευτούν καλά.


5. Σερβίρισμα:


Σερβίρετε τα ραφιόλια ζεστά με σάλτσα ντομάτας ή λιωμένο βούτυρο με φασκόμηλο.


Αυτή η συνταγή φέρνει τη γεύση της Πάρου στο σπίτι σας και αποτελεί ένα υπέροχο πιάτο για οικογενειακά τραπέζια ή γιορτές.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια