Advertisement

Main Ad

Συνταγή για την φάβα του Αιγαίου!

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά

500 γρ. φάβα Σαντορίνης

1 μεγάλο κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)

1 καρότο (κομμένο σε μεγάλα κομμάτια)

1 φύλλο δάφνης

1/3 φλ. ελαιόλαδο (και έξτρα για το σερβίρισμα)

Χυμός από 1 λεμόνι

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Νερό (περίπου 1 λίτρο ή όσο χρειαστεί)


Για το σερβίρισμα

Ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Κάπαρη

Ελαιόλαδο

Λεμόνι

(Προαιρετικά) Πιπέρι καγιέν ή πάπρικα


Εκτέλεση


1. Προετοιμασία φάβας:


Ξεπλύνετε καλά τη φάβα κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό.


2. Βράσιμο:


Σε μια κατσαρόλα, βάλτε τη φάβα, το κρεμμύδι, το καρότο και το φύλλο δάφνης. Προσθέστε νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά και λίγο παραπάνω (περίπου 1 δάχτυλο).


3. Μαγείρεμα:


Φέρτε σε βρασμό και αφαιρέστε τον αφρό που σχηματίζεται. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για 40-50 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά για να μην κολλήσει. Αν χρειαστεί, προσθέστε ζεστό νερό.


4. Πολτοποίηση:


Όταν η φάβα μαλακώσει και απορροφήσει τα υγρά, αφαιρέστε το φύλλο δάφνης και πολτοποιήστε με ραβδομπλέντερ ή στο μούλτι μέχρι να γίνει κρεμώδης.


5. Τελική πινελιά:


Προσθέστε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά.


6. Σερβίρισμα:


Σερβίρετε τη φάβα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, κάπαρη, επιπλέον ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες λεμονιού.



Καλή σας απόλαυση!



Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια